Érkezhet a frissített Huawei Mate 8

A kínai hírközlési hatóságnál bukkant fel egy Huawei eH880 kódjelű, fotó alapján egyértelműen a Mate 8-ra hajazó telefon, ami még specifikációjában is megegyezik a januári CES-en bemutatkozott eszközzel: 6 hüvelykes Full HD kijelző és nyolcmagos, 2,3 GHz-es processzor jellemzi. A külső adottságok is majdnem megegyeznek, a 157,3 x 80,6 x 8,2 milliméteres dimenziók annyit jelentenek, hogy azonos szélesség és magasság mellett az újdonság kicsit vastagabb, bár valószínűleg ez sem tűnne fel senkinek, amíg nincs egymás mellett a két mobil.

A képen gyakorlatilag egy az egyben a Huawei Mate 8 látható, ezért lenne furcsa, ha új készülékként, és nem csak egy modellvariánsként érkezne a gyártó palettájába. A képen a Huawei Mate 8 látható, ezért lenne furcsa, ha új készülékként, és nem csak egy modellvariánsként érkezne.
A képen a Huawei Mate 8 látható, ezért lenne furcsa, ha új készülékként, és nem csak egy modellvariánsként érkezne. [+]

Az új Mate 8 lényege nem is az lesz, hogy különbözzön az elődtől külsőre, állítólag a Force Touch technológiájú érintőkijelző fogja érdekessé tenni ezt az eszközt, ha már a Huawei Mate S-nél nem tudtuk kipróbálni a funkciót. A bejelentés időpontjáról és helyszínéről semmit nem tudunk, az sem biztos, hogy lesz bejelentés, az árakról pedig még kevesebb információt lehet tudni, bár nyilvánvalóan nem számíthatunk olcsó eszközre.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Mate 8 - kirinpáncél

    A kínaiak csúcsphabletjében már a bivalyerős Kirin 950 chipset dolgozik, kiváló az üzemidő, és két SIM-et kezel aktívan. Az ára sem rossz, a kamera viszont lehetne picit jobb.

  • Kínában már egymillió Huawei Mate 8-at elpasszoltak

    A nemzetközi közönség csak a Las Vegas-i CES-en ismerkedhetett meg vele, és a nyugati megjelenésre is várni kell, a Kínai Népköztársaságban viszont már most jól áll a Mate 8 szénája.

  • Tényleg erős lett a Mate 8 és a Kirin 950

    Remekel a Kirin 950 a teljesítménytesztekben: a friss HiSilicon rendszerchippel felszerelt Huawei Mate 8 immáron hivatalosan is AnTuTu rekordot döntött.

  • Ilyen élőben a Huawei Mate 8

    Nemcsak hivatalos renderképek érkeztek a mutatós és bivalyerős Huawei phabletről, a Mate 8 egy kínai oldal jóvoltából hús-vér formában is megcsodálható.

Hirdetés