Hirdetés

Érkezik a GooPhone X1

A GooPhone nevére elsősorban az iPhone 5 tényleges megjelenése előtt piacra dobott i5 fantázianevű készülék kapcsán emlékezhetnek olvasóink. A kínai gyártó által összerakott másolat ugyanis pontosan úgy nézett ki, mint az Apple jelenlegi csúcskészüléke, csak éppen Android operációs rendszer futott rajta.

A gyártónak úgy tűnik, hogy többé-kevésbé sikerült túllépnie a másolási kényszeren, az X1 fantázianevű modelljük ugyanis már csak halványan emlékeztet egy-két HTC modellre. Viszont rendkívül olcsó lesz, a hírek szerint átszámolva körülbelül 62 eurós, azaz 18 300 forintos áron hozzá lehet majd jutni a 4,7 hüvelykes, 480 x 854 pixeles felbontású kijelzővel és négymagos MediaTek MT6589 processzorral szerelt masinához, melybe egyébiránt 512 MB RAM és 2 megapixeles hátlapi kamera kerül majd. A kínai készülékektől megszokott módon SIM-kártyából kettőt kezel, operációs rendszere pedig Android 4.2 (Jelly Bean). Magyarországra hivatalosan szinte egészen biztos, hogy nem fog eljutni, de a Kínából interneten készülékeket rendelő fanatikusok biztosan örülnek ennek az olcsó gyöngyszemnek.

Szerk: Olvasóink egy webshopban meg is találták a készüléket. Ott 1 GB RAM és 5 megapixeles kamera, valamint kicsit magasabb ár (110 USD) szerepel.

Előzmények

  • Jiayu G4 - minőségi előrelépés

    Ahogy ígértük, megszereztük a vadonatúj Jiayu G4 kínai okostelefont. Impozáns műszaki paraméterek, elegáns külső, kedvező ár, de mit tud a valóságban?

  • Lassan terjed az Android 4.2

    Március végére az Android-alapú mobilok negyedén a két Jelly Bean változat egyike futott.

  • Meizu MX2 - Android másképpen

    Bár a Meizu újdonságán teljes értékű Android fut, a gyártó ezt igen mélyen elrejtette a saját fejlesztésű Flyme OS alá. Android, ahogy még soha nem láttuk.

Hirdetés