Érkezik az 5G-s P40 Lite

Úgy néz ki, hogy szériává növi ki magát a Huawei-féle P40 Lite-vonal, a normál és az olcsó 4G-s mellett most egy 5G-s alternatíva válik elérhetővé.

Eddig Huawei P40-családról beszéltünk, és csak afféle tagokként hivatkoztunk a P40 Lite és P40 Lite E modellekre, mostantól viszont biztos, hogy a P40 Lite-okat is külön szériaként kell számon tartani, hiszen érkezik a listába a P40 Lite 5G, a sorozat eddigi csúcsa.

A Kínában piacra kerülő Nova 7 SE alapjain piacra kerülő eszköz 6,5 hüvelykes kijelzője IPS technológiával bír, a kameralyukban egyszerű, 16 megapixeles szelfikamera kapott helyet, az ujjlenyomat-olvasót pedig a jobb oldalra, külön gombként helyezték el. A Kirin 820 5G a középkategória legerősebb versenyzői közül való, 7 nanométeres TSMC node-on gyártják Cortex-A76 teljesítménymagokkal, Mali-G72-es grafikus gyorsítóval.

[+]

A 64 megapixeles szelfikamera és a 8 megapixeles ultraszéles adott, de telefotó nincs, helyette két darab 2 megapixeles (makró + mélységszenzor) egység lát el segítő feladatot. A beépített akkumulátor 4000 mAh kapacitású, és akár 40W-tal is gyostölthető a Type-C-n keresztül. Ára egyelőre még nem hivatalos, de egy francia viszonteladó már 485 euróért belistázta, ez nagyjából 170 ezer forintot takar - Google csomag nélkül ez a jó hardver és kamera-összeállítás ellenére sem hangzik világbajnok ajánlatnak.

Előzmények

  • Huawei P40 lite E - elégséges szolgáltatás

    A Kirin 710-es chipset köré épülő, középkategóriás Huawei és Honor modellek évek óta velünk vannak. De ezen nincs Google, szóval nehezen indokolható az ára.

  • Huawei P40 - kisebb nehézségek

    Nagyon jó minőségű telefon a P40, remek a mérete is, de vagy teljes Google rendszer kéne rá, vagy egy bitang jó ár. Egyik sincs.

  • Huawei P40 lite - kényszerpályán

    Az első olyan telefon a P40 lite, amelyen már nincsenek Google szolgáltatások, de középkategóriás mivolta miatt nagy mennyiséget terveznek belőle eladni, amit a korrekt árazás is segít.

Hirdetés