Erőmű a játékra kihegyezett tabletben

Hirdetés

Nincs különösebb meglepetés, ahogyan arról már írtunk, az NVIDIA saját tabletet jelentett be ma, amivel megpróbálja demonstrálni, hogy a K1-es Tegra chipset mire is képes. A 2,2 GHz-en ketyegő négymagos, Cortex-A15-ös magokkal dolgozó processzor 192 magos Kepler GPU-t tudhat maga mellett, valamint 2 GB RAM-ot. Ez az összeállítás felelős azért, hogy a 8 inches, 1920 x 1200 képponton megjeleníteni képes IPS kijelzőn minden gördülékenyen történjen legyen szó akár multimédiás tartalomfogyasztásról, vagy éppen játékról, ami a Shield egyik erőssége.

Az NVIDIA kapaszkodni kényszerül, az utóbbi időkben ugyanis korábbi partnereik is sorra más chipset-beszállítót választottak, komoly vetélytárssá lépett fel a Qualcomm mellé az olcsóbb mezőnyben a MediaTek, illetve számos gyártó használ saját megoldást is, itt elsősorban a Samsungra érdemes gondolni.

A Shield sztereó előlapi hangszórókkal, magnézium ötvözetű burkolattal, 4K átvitelt is támogató microHDMI porttal és hivatalosan 10 órás üzemidővel támad, ez folyamatos játék mellett 2-4 órányi szórakozást garantál függően a futtatott app rendszerigényétől. A gép előlapján és hátulján is 5 megapixeles kamera található, valamint kapunk egy passzív ceruzát is mellé (DirectStlyus 2), amivel a GPU együtt tud dolgozni, hogy gyorsabban és precízebben tudjunk segítségével ügyködni. A gyári alkalmazások között ott ücsörög a ceruzát maximálisan kihasználó Dabbler app is.

A Shield trükkje, hogy 59 dolláros áron egy játékkontroller is kapható hozzá. Ellentétben a hagyományosan ismert Bluetooth alapon működő megoldásokkal a kisebb válaszidő elérésének érdekében a kiegészítő a WiFi Direct technológiát használva kapcsolódik a Shieldhez. Európában augusztus folyamán lesz elérhető, készül egy 16 GB belső tárhellyel és SIM nélkül rendelkező verzió, amely az Egyesült Államokban 299 dollárt kóstál majd, ennél 100 dollárral drágább lesz a 32 GB-os belső tárhellyel és 4G-vel felszerelt variáns.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés