Eszközökön átível a Samsung Flow

A Galaxy Tab S modellekkel mutatkozott be a Samsung Side Sync mobileszközök összehangolására alkalmas szoftvere, amellyel többek között képesek voltunk a táblagépről egy Galaxy okostelefont teljesen egészében kezelni, akár hanghívásokat fogadni és lefolytatni úgy, hogy a mobilkészülék egy másik szobában maradt. A szoftver ugyanakkor erősen bugos volt, kevés eszközt támogatott és felesleges vizuális körítést kapott, a szolgáltatás igazi potenciálja ugyanis nem a csatlakozott telefon képernyőjének reprodukálásában rejlett, hanem a tartalmak eszközök közötti elérhetőségégen. A Samsung tegnap leleplezte a Flowt, amellyel a fentieket sokkal hatékonyabban el lehet majd végezni, jóval nagyobb számú eszköz igénybevételével.

A Samsung Flow sokféle eszközt képes összekapcsolni

A Flow tulajdonképpen különböző platformokra elérhető szoftverek gyűjteménye, így Samsung okostévére, Gear okosórára, mobilkészülékekre és asztali vagy hordozható számítógépekre is feltelepíthető, összehangolt munkát, szórakozást vagy kommunikációt biztosítva függetlenül attól, hogy milyen készülék áll éppen a rendelkezésünkre.

Három alapszolgáltatás kapcsolódik a Flowhoz: a Transfer fájlok, dokumentumok, böngészett oldalak, éppen zajló navigálás vagy hang- és videohívás átküldését teszi lehetővé, gördülékenyen megoldva a készülékváltást. A Defer segítségével az egyik készüléken megkezdett és elmentett munka egy másikon folytatható, legyen szó asztali vagy hordozható számítógépről. A Notify pedig egy általános értesítési szolgáltatás, amelynek igénybevételével bármely csatlakozott és kompatibilis eszközön látni lehet, ha bejövő hívásunk van, vagy éppen értesítés, illetve üzenet érkezett. A Flownak jelenleg nincs még hivatalos elstartolási dátuma, és a kompatibilis mobil, számítástechnikai és szórakoztatóelektronikai eszközök listája sem érhető el, mindenesetre az Apple Continuity-hez hasonló megoldás sokkal hatékonyabbnak tűnik a Samsung Side Syncnél.

Előzmények

Hirdetés