Az FCC-nél járt, Európába viszont csak később érkezhet a „Note 5”

Az S6 problémás eladásait és az új iPhone-ok közelgő premierjét jelölik meg azok a források a két fő okként, amelyek a minap egyöntetűen állították: a Samsung kénytelen előrehozni a Galaxy Note 4 folytatásának és a nagyobbik S6 edge variánsnak a premierjét augusztus 12-ére. Azt is tudni véli a DigiTimes és a SamMobile, hogy bizonyos ázsiai és amerikai piacokon igen hamar a boltok polcaira kerülhet a „Galaxy Note 5” és a „Galaxy S6 edge+”, és ezek után nem meglepő, hogy mindkét készülék felbukkant az FCC-nél, azaz amerikai hírközlési hatóságánál, hogy a megjelenéshez szükséges teszteken átmenjen.


[+]

Első körben Észak-Amerika, Dél-Korea, a Kínai Népköztársaság, Hong Kong, Szingapúr és más, kisebb távol-keleti országok üzleteiben bukkanhat fel a tippek szerint 5,7 hüvelykes QHD kijelzővel érkező masina, míg Európa egésze, illetve a külön piacként kezelt Oroszország csak később juthat hozzá a phablethez, illetve minden bizonnyal a nagyobbik S6 edge-hez is. Ezt a SamMobile hasonló forrásból tudja, mint amelyik az augusztusi premiert megszellőztette, és bár pontos időponttal nem tudott szolgálni az európai startról, nem elképzelhetetlen, hogy októberben lehet majd először személyesen megismerkedni a legújabb S-Pennel felszerelt készülékkel és az edge+-szal. Persze a vásárlóknak, a berlini IFA-ra minden bizonnyal mindkét Galaxy kilátogat.


[+]

A SamMobile emellett friss 3D-s renderképeket is közzétett a nemrég kiszivárgott CAD fájl alapján, bár ezek nem hivatalos, hanem felhasználói munkák. Azt most már elég biztosra veszi a szakma, hogy a Note 5 követni fogja az S6 formavilágát és anyaghasználatát, így a phablet enyhén ívelt hátlappal, fémkerettel és elöl-hátul üveglappal érkezhet. Ez azt is jelentheti, hogy az akkumulátor otthoni cseréjéről és a microSD foglalatról le kell mondani, márpedig ez két nyomós érv volt a sok közül a Samsung csúcsphabletei mellett.

Előzmények

Hirdetés