Ezekre a Samsungokra már nem érkezik meg az Android 14

Hamarosan indul a One UI 6.0 bétaprogramja, ami azt is jelenti, hogy több népszerű Samsung Galaxy okostelefon és táblagép elérte az utolsó ígért főverziót.

A héten tart Unpacked eseményt a Samsung, az új készülékekkel együtt pedig új rendszerverzió bemutatása és bétaprogram indulása is várható. Az Android 14-es rendszerre épülő One UI 6.0 viszont több népszerű okostelefonra már nem érkezik meg, ugyanakkor a készülékeket véletlenül sem kell ezért eldobni, a biztonsági támogatásuk megmarad. A dél-koreai vállalat korábban kettő, majd három, immáron pedig négy főverzió-frissítést garantál drágább eszközeihez, plusz két éves biztonsági támogatást. A Galaxy S21-es termékek bejelentésekor kötelezték el magukat a négyéves támogatás mellet, így azokra és az azóta megjelent S- és Z-szériás, valamint az A33, A53, A73 és újabb A-szériás modellekre vonatkozik a támogatás.

A71 vs S10 Lite
Samsung Galaxy A71 balra, Galaxy S10 Lite jobbra [+]

Bár egyelőre hivatalos megerősítést nem tett a Samsung az új One UI megjelenési dátumával kapcsolatban, pletykák alapján az S23-as széria kapja meg először októberben, a héten bemutatkozó hajlítható modellek One UI 5.1.1-es rendszerrel kerülnek majd piacra és később frissülnek. Azt pedig ki lehet következtetni a mostani frissítési irányelvből és a bemutatók dátumaiból, hogy mely telefonok és tabletek azok, melyek Android 13-on maradnak és csak biztonsági patcheket kapnak majd. Várhatóan ezek lesznek azok:

Előzmények

Hirdetés