Hirdetés

Ezért ígér rövidebb terméktámogatást a OnePlus

Míg az élen járó konkurencia 7 éves szoftvertámogatást is beígér, a OnePlus inkább megindokolja, hogy ők miért nem.

A szoftveres támogatás legalább olyan fontos érv egy készülékkel kapcsolatban, mint a megbízható hardver, az üzemidő vagy a kameraképességek. Az Apple etalonnak számít ebből az aspektusból, az androidos vonal pedig mostanában kezd felzárkózni, ami a Google és a Samsung esetében már hét éves termékciklust jelent, az S24-ek esetében hét főverzióval és folyamatosan frissített biztonsági csomaggal.

A OnePlus alapvetően nincsen nagyon elmaradva a projektben, de kiszálltak a licitháborúból és megálltak négy főverziónál, illetve öt évig terjedő biztonsági javításnál. Ennek pedig az a hivatalos magyarázata, hogy friss sonkát ugyan használhatunk, de a kenyér, amibe beletesszük egy idő után akkor is megpenészedik.

"Teljesen elvétjük a lényeget, ha hosszabb szoftverfrissítési intervallumot ajánlunk. A felhasználó számára nem csak a szoftverfrissítés fontos, hanem a telefon felhasználói élménye és gördülékenysége is. Képzeljük el, hogy a telefon egy szendvics. Egyes gyártók most azt mondják, hogy a szendvicsben lévő töltelék – a telefonjuk szoftvere – hét év múlva is ehető lesz. De azt nem mondják, hogy a szendvicsben lévő kenyér – a felhasználói élmény – négy év után már penészes lehet. A hétéves szoftverfrissítési politika hirtelen már nem is olyan vonzó, mert a telefon által kínált felhasználói élmény összességében szörnyű lesz. Amikor versenytársaink azt mondják, hogy a szoftvertámogatás hét évig tart, vegyük tekintetbe, hogy telefon akkumulátora viszont nem."

Mindamellett, hogy a hardver és az alkalmazások kompatibilitása elavulhat, a legtöbb felmérés azt mutatja, hogy a felhasználók átlagban úgy négyévente cserélik le a készülékeiket, így a OnePlus szemszögéből technikailag sem lenne kifizetődő ennél hosszabb terméktámogatással fáradni, plusz a OnePlus és a TÜV hosszútávú teljesítményt vizsgáló szimulációi azt mutatják, hogy az optimális működés jelenleg négy évig garantálható.

Előzmények

Hirdetés