Felemás eredmények a Mate 20 Pro gyötréstesztjén

A Huawei Mate 20 Pro kétségtelenül az év egyik legjobb csúcskészüléke, hiszen adott a méretes kijelző, képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasóval, a következő generációs Kirin 970 SoC, kellően nagy teleppel megtámogatva, a hátlapon pedig háromféle látószögű kamera. Nem hibátlan ugyanakkor a helyzet: a képfeldolgozó és videós algoritmuson például lehetne még finomítani, és többen jelezték (állítólag az LG által beszállított) OLED panelek esetében, hogy minimális fényerőn, koromsötétben, szürke tartalmakat megjelenítve a széleken kisebb-nagyobb zöldes elszíneződés látható, ami nagyobb fényerőnél nem vehető észre.

Zack Nelson is hozzájutott a lekerekített megjelenítővel szerelt mobilhoz, és első körben vésőivel esett a nem pontosított típusú, előlapi védőüvegnek. Az a szokásos módon, a hatos keménységű vésőtől karcolódott meg némileg, a hetestől látványosabban, megfelelve az ipari standardnak. Az öngyújtólángos hevítésnek semmi értelme, mindenesetre majdnem fél percig tette ki annak Zack, mire az OLED pixelek kikapcsoltak. Az öngyújtó az előlapon maradandó nyomokat hagyott. A Mate 20 család érdekessége a jobban tapadó csiszolást kapott hátlap, amit papírvágójával Nelson megpróbálta megkarcolni, az viszont nem hagyott nyomot. Már majdnem mosoly ült Zack arcára, azonban az alumíniumvázas készüléket meghajlítva kellemetlen hangot hallott: hiába állta a masszív váz a kétkezes beavatkozást, azaz a szerkezete nem sérült, az előlapi üveg mégis pókhálósodott.

Hatalmas kijelzőt kínál a Mate 20 Pro, mégsem nőtt túl nagyra
Hatalmas kijelzőt kínál a Mate 20 Pro, mégsem nőtt túl nagyra [+]

Ez ritka eset: inkább azon mobilok kijelzője törik be, amelyek komolyabban meghajlanak, esetleg egy ponton a szerkezet meg is törik, erről láthatólag itt szó nincs. Nelson szerint inkább a hetes keménységű véső nyoma lehetett olyan mély, hogy kisebb erőbehatásra is végigrepedt az üveg, utána pedig a megjelenítő többi része is áldozatul esett, beleérte a beépített ujjlenyomat-olvasót. Ez azért is kellemetlen a Huawei-re nézve, mert a Mate 10 Pro sértetlenül úszta meg tavaly a hajlítástesztet, igaz, idei folytatása lekanyarodó kijelzőt és védőüveget kapott, ami ezek szerint sérülékenyebb. Egyébként az üveg és a fémváz találkozásánál komolyabb műanyag bélelés sincs, ami a beavatkozás erejét némileg elnyelné – akármi is a repedés oka, nem árt a gyártó eddigi legdrágább, nem luxuskategóriás okostelefonjára odafigyelni.

Előzmények

  • Huawei Mate 20 - huszadrangú eltérések?

    Azért van különbség, de a Huawei Mate 20 így is egy remek készülék. A kérdés csak annyi, hogy százezerrel konszolidáltabb összegért mit tud - és mit nem tud - a Mate 20 Próhoz képest.

Hirdetés