Felemásan áll a Sony

Hirdetés

Ugyan az idei év második negyedévét követően vidámak lehettek a Sony-nál, az elmúlt három hónap pénzügyi eredményei néhány területet figyelembe véve kevésbé csalnak mosoly a vállalat vezetőire. A japánok 17,45 milliárd dollárra növelték bevételeiket, ez főleg a nagyon jól fogyó PlayStationnek és a Sony képalkotó szenzorainak méretes számú megrendeléseinek köszönhető. Elkeserítőbb adat, hogy a Q2-ben elért 124 millió dolláros nyereséghez képest most 785 millió dolláros működési veszteséget könyvelhetett el a gyártó, ami viszont még így is csak feleannyi, mint amire az elemzők számítottak.

Az okostelefonos szegmens vészjósló eredményeket produkált, ugyan a 9,9 millió leszállított készülék nem számít rossznak, hiszen éves szinten így nagyjából 41-43 millió egységre számíthat a Sony 2014-ben, a japánok egyre kevésbé tudják felvenni a versenyt a kínai gyártókkal, melyek közül egyértelműen a Xiaomi a legveszélyesebb a Sony-ra nézve. A játékos oldal viszont nagyon megy a vállalatnak, a 2,8 milliárd dolláros eladások és a 200 millió dolláros profit elég bizalomgerjesztő adatpárosnak mondható.

A kameraszenzorok eladása szintén nagy részét képezi a jövedelemnek, a megnövekedett megrendeleséeknek köszönhetően 2,3 milliárd dolláros bevételre és 271 millió dolláros profitra tett szert a cég az elmúlt három hónapban. A TV-s üzletágnál még inkább fut a szekér, hiszen a rekordnak számító 2,6 milliárd dolláros bevétel mellett 73 millió dolláros nyereséggel számolhattak a Sony-nál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • Eladhatja mobilos részlegét a Sony

    A Reuters szerint a japán gyártó a mostanában nem éppen nyereséges üzletágától szabadulhatna meg, bár a Sony CEO szavai pont nem erre utalnak.

Előzmények

  • Sony Xperia Z3 Compact - jó, hogy kompakt

    A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.

  • Sony Xperia Z3 - finomhangolás

    A generációváltás elmaradt, viszont apróbb de annál fontosabb korrekciók jelzik a Sony őszi csúcsragadozójának érkezését.

  • Sony Xperia T3 - acélos óriás

    Nagyképernyős, vékony mobiltelefonnal állt elő a Sony, amely a középkategóriában megjelenésével, kamerájával és kecses, rozsdamentes acél fémkeretével hívja fel magára a figyelmet.

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

Hirdetés