Felsőkategóriás Gionee phablet érkezhet hamarosan

A TENAA (azaz a kínai hírközlési hatóság) jóvoltából már láthattunk egy előzetes specifikációt és képeket a Gionee Elife E8-ról, ami a tavaly bemutatott Elife E7 utódjának nevezhető, de annál lényegesen nagyobb méretekkel rendelkezik. Az új phablet 6 hüvelykes képátlójú kijelzője 1440 x 2560 pixel felbontású lesz, és minden valószínűség szerint AMOLED technológiára fog épülni. A pontos lapkakészlet még ismeretlen, egyelőre annyit tudunk, hogy egy nyolcmagos, 2 GHz-re skálázott processzorral lesz dolgunk, ha az előd E7-ben lévő Qualcomm Snapdragon 800-at vesszük alapul, akkor joggal feltételezhetjük, hogy az utód Snapdragon 810-et fog kapni.

Ilyen lehet a Gionee Elife E8
[+]

RAM tekintetében 3 gigabájttal lesz dolgunk, a 32 gigabájtos belső tárolóegység kapacitását pedig microSD kártyával bővíthetjük majd. Az LTE-képes Elife E8 164 x 82,3 x 9,6 milliméteres dimenziójú és 207 gramm tömegű készülékházzal érkezhet, az áramellátásáról pedig egy 3520 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodhat. A képek alapján az eszköz hátlapján ujjlenyomat-olvasó is helyet kapott. Az ár még ismeretlen, és a pontos megjelenési dátumot sem tudjuk, azonban elképzelhető, hogy hazánkban Allview márkanévvel fogjuk megtalálni a Gionee új phabletjét.

Azóta történt

Előzmények

  • Jó negyedévet zárt a Qualcomm, rosszabb következhet

    A második pénzügyi negyedévben nőttek a Qualcomm snapdragonos bevételei az egy évvel korábbi időszakhoz képest, azonban a Samsung Exynos SoC-k előretörése miatt az év második felére visszaesést prognosztizálnak.

Hirdetés