Felvásárolná a Lenovo a BlackBerry-t

A szebb napokat is megélt BlackBerry, vagy korábbi nevén a RIM mostanság szolgáltatásainak és portfóliójának megújításán dolgozik, hogy újabb lendületet vegyen a mobilos és telekommunikációs piacon. Az egyik ilyen izgalmas termék a BlackBerry Passport, amely a hagyományőrző nyomógombos billentyűzet mellett 4,5 hüvelykes, 1440 x 1440 pixeles megjelenítőt, Snapdragon 801-es rendszerchipet, 3 gigabájt RAM-ot, 32 gigabájt belső tárhelyet és microSD kártyafoglalatot kapott. Ott van aztán a BlackBerry Z3, amely az alsóbb szegmensekben csábíthat vásárlókat.

BlackBerry Z3 a doboza társaságában
[+]

Az egyelőre azonban nem tudni, hogy az új termékekkel mekkora lendületet vehet a kanadai gyártó, a friss hírek pedig egyenesen a BlackBerry felvásárlásáról szólnak, legalábbis annak szándékáról a Lenovo részéről. Az idehaza elsősorban számítógépes megoldásairól ismert, ám mobiltelefonjaival is megjelent kínai gyártó az év elején megkezdte a Motorola felvásárlását (a folyamat még nem zárult le), és ha a Benzinga értesüléseinek hihetünk, akkor a héten a BlackBerry-re is ajánlatot tehet, ami persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy bármilyen egyezség meg is köttetik. A Lenovo terjeszkedése mindenesetre azt jelenti, hogy a mobilszegmensben komoly pozíciót kíván megszerezni magának, a BlackBerry-vel pedig egy hatalmas presztízsű gyártó kerülhetne a kezei közé.

Azóta történt

Előzmények

  • BlackBerry Z3 - Ázsiára szabva

    Kedvező áron debütál a kanadaiak legújabb BB10-es készüléke, amelynek kijelzőméretét egyértelműen az ázsiai országok preferenciájára szabták.

  • Ismét fotókon a BlackBerry Classic

    A várhatóan novemberben polcokra kerülő BlackBerry Classic távol-keleti kamerák előtt pózolt hagyományos QWERTY billentyűzetével.

  • BlackBerry Z10 - erre megérte várni

    A BlackBerry legújabb készülékén debütál a kor igényeinek megfelelő BlackBerry 10 operációs rendszer, mely ütősre sikerült.

  • BlackBerry 10 bemutató élőben

    Hamarosan startol a RIM mobil operációs rendszerének legújabb verziója, mely esemény 16 órakor kezdődik, s élő közvetítéssel jelentkezünk az eseményről.

Hirdetés