Fém- és üvegházzal is pózol a Nexus 5P

A Google referenciamobiljai idén visszatérhetnek a gyökerekhez: a hírek szerint mindkét Nexust a HTC szállítja, plusz egy harmadik okostelefont, saját tervezéssel és legyártással maga a Google. A Sailfish kódnévre hallgató ketyere a Nexus 5X közvetlen folytatása lehet Snapdragon 820-as SoC-vel, öthüvelykes Full HD megjelenítővel, 4/32 gigabájtos RAM/ROM kombinációval és 8, illetve 13 megapixeles kamerákkal.


[+]

A másik nevén Nexus 5P néven emlegetett mobilról korábban már születtek fantáziarajzok, most viszont két forrásból is befutottak fényképek, bár a hitelességüket nem tudjuk ellenőrizni. A fenti, nem túl igényesen körbevágott képcsokor egy fémházas masinát leplez le, kerekded elő- és hátlappal, és alighanem ujjlenyomat-olvasóval a hátsó kamera alatt.


[+]

A másik forrás már egy fém- és üveg kombinációjából álló Sailfisht mutat, amely karakterisztikában jobban hasonlít a HTC 10-re, némi Nexus 4-es beütéssel. Sokaknak máig az utóbbi a kedvenc Goolge referenciakészüléke, magamat is beleértve. A képet közlő Twitter csatorna szerint az üveg variáns lehet a végleges modell, a fémházas pedig egy prototípus. Itt is a hátlapon pihen a biometrikus azonosító.

Előzmények

  • Okostelefonos kamerateszt (2016)

    Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

  • Google Nexus 5X - szép kort megélhet

    Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.

  • Google Nexus 6P - referencia fémcsomagolásban

    Az Android 6.0-t teljes csatafelszerelésben demonstráló Nexus phabletet ezúttal a Huawei szállította, és most tényleg ráfeküdtek a kamerákra.

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

Hirdetés