Fényképen az LG prototípus, amiből már sosem lesz végtermék

A Rollable igazán különleges telefon lett volna, ha a dél-koreai óriás a piacon marad.

Fájó szívvel és szép emlékekkel búcsúzunk a mobilpiacról kilépő LG-től, ám az őszinte igazság az, hogy az elmúlt öt évben több különleges készülék maradt a gyártótól emlékezetes, mint szimplán valami nagyszerű és jól működő – ilyen hiányában, vagy csak az audióban erős V-széria korlátolt világszintű elérhetőségében az LG alulmaradt a berobbanó kínai konkurenciával szemben, miközben a Samsung és az Apple sorozatai továbbra is kielégítették a tömegigényeket.

Akárhogy is alakult, a 2021-es, virtuális CES-en még önmagát mutogató LG Rollable koncepciótelefon is megy a levesbe, hacsak valaki nem dönt úgy, hogy felvásárolja a dél-koreai óriás félbehagyott fejlesztéseit és esetleges szabadalmait, majd piacra dobja, bár erre kicsi az esély.

Az LG Rollable a Safety Korea tesztasztalán
Az LG Rollable a Safety Korea tesztasztalán

Így azt már sose tudjuk meg, mennyire került közel a Rollable a tömeggyártáshoz, mindenesetre jelzésértékű, hogy a cucc megkapta az LM-R910N termékkódot és még a Safety Korea vizsgálatára is elküldték, az esetleges megjelenést előkészítve, így kikapcsolt állapotban megtekinthető a termék.


A V50 ThinQ Dual Screen nem váltott ki egy ki egy igazi foldable telefont [+]

Érdekes amúgy, hogy a kihúzható OLED panelt nem az LG Display, hanem a BOE fejlesztette ki, talán ezért sem lett amolyan búcsú presztízstermék, persze ott van erre az LG Wing, ami hihetetlenül különleges, csak igazából nincsen semmi értelme.


Az LG Wing igazán különleges lett, de nem követelték ezt a formát tömegek [+]

Valahol itt mehetett félre a dolog: a hajlékony G Flex, a sajátos akkucserét kínáló, moduláris G5 vagy a másodpaneles Dual Screen készülékek inkább voltak figyelemfelkeltőek, mint praktikusak, ám szerkesztőségileg ugyanolyan szép emlékeket ápolunk majd róluk, mint mondjuk a Viewtyról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • Kiárusítja az LG a maradékot

    A már be nem mutatott LG Velvet 2 Pro-t és az LG Rollable-t viszont csak az LG dolgozói vásárolhatják meg a készlet erejéig.

Előzmények

  • Az LG mobilos üzletágának tündöklése és bukása

    Április 5-én az LG hivatalosan is bejelentette, hogy felhagy a telefonok gyártásával. Áttekintjük a cég elmúlt 20 évben elért eredményeit.

  • LG Wing - szárnyas fejvadász

    Merész, bevállalós készülék, amit nem csak lehet, kell is szeretni ahhoz, hogy valóban praktikusnak lássuk a kialakítását - mindez persze nehezen indokol bő 50%-os felárat egy hasonló képességű felső-középkategóriáshoz képest.

  • LG Wing bemutató

    Hamarosan érkezik a részletes tesztünk is a végleges példányról, addig is egy előszériás darabon tudtuk kipróbálni a szárnyas LG-élményt.

  • LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv

    Elsősorban zeneileg kiemelkedő az LG csúcsmodellje, de a többi összetevő kapcsán sincs panasz, ráadásul ehhez is jár(hat) másodlagos kijelző.

Hirdetés