Flexibilis TFT kijelzők jövőre

A Plastic Logic Ltd. és az E Ink Corp. egy nem kizárólagos jogokról szóló megállapodást kötöttek a flexibilis műanyag kijelzők tervezésére és gyártására. A Plastic Logic egy nyomtatott, rugalmas TFT (Thin-Film Transistor) sorozatát és az E Ink elektronikus papír kijelző technológiáját ötvözve egy szintén rugalmas, aktív-mátrix kijelzőt eredményező megoldás jött létre.

Ezek a kijelzők számos piaci területen bizonyulhatnak hasznosnak, így mobiltelefon, e-könyv, e-térkép és e-újságok megvalósításakor is. A két cég abban reménykedik, hogy 2005-ben egy A5-ös papírlap méretű (átlagos könyvlap), 100 dpi-s, 580x830 pixeles képernyőt hoznak létre. 2006-ra terveik szerint A4-es méretben is elkészül a termék, amely már 150 dpi-s és 1245x1755 pixeles felbontásra lesz képes. Mindezen kijelzők két bites, azaz 4 szürke árnyalat megjelenítésére és 2 cm-nél kisebb sugarú összehajtás elviselésére képesek.

Ezek a kijelzők könnyebbé tehetik az életet, csökkentve a tanulók nyomtatott könyveinek számát és egyszerűbbé (olcsóbbá) téve a napilapok olvasását.

Hirdetés