Főkamerájáért vesszük majd meg a Realme 8 Prót

Megérkezett az új Realme-széria, viszont elődjeihez képest kevés újdonságot mutat fel: a sima változat kijelzőre OLED-re váltott, de elvesztette a 90 Hz-es előnyét, a Pro pedig 108 megapixeles kamerát kapott.

A 7-es széria után néhány hónappal máris megérkeztek az utódok, egészen konkrétan a Realme 8 és a Realme 8 Pro. Persze önmagában az utódok érkezése nem fogja az előző széria kivezetését jelenteni, a sima 8-as ráadásul egyelőre csak Indiában lesz elérhető, a Pro viszont gyorsan eljut Európába is, és már hivatalos ára is van Angliában.

Realme 8 Pro [+]

A Realme 8 Pro méreteiben és anyaghasználatában teljesen megegyezik a 7 Próéval, műanyag a keret és a hátlap, 160,1 x 74,3 x 8,7 milliméteres dimenziók jellemzik az eszközt, előlapjára pedig egy 6,4 hüvelykes kijelző került 1080 x 2400 pixel felbontással. A megjelenítési frekvencia maradt 60 Hz-en, viszont az érintésérzékelésé 180 Hz-re ugrott, nem maradt el az always-on megjelenítés lehetősége, és a gyártó szerint akár 1000 nitre is felmehet a fehér fényerő a Super AMOLED panelen.

A hardver sem változott, a Snapdragon 720G teljesítménye nem kiemelkedő, nyolcmagos, 2,3 GHz-es maximumú Kryo 465 processzor és Adreno 618 grafikus gyorsító jellemzi, ami manapság nagyjából egy közepes szintet üt meg a kategórián belül, viszont a 8 nanométeres gyártástechnológia modernnek nevezhető, és a 6/128 GB-os alap memóriapár UFS 2.1-es tárolóval korrekt belépőnek mondható. Lesz egyébként 8/128 GB-os változat is.


[+]

4500 mAh kapacitású akkumulátor, akár 65W-os töltés (17 perc alatt 50%-ra, további 30 perc alatt teljesen feltölt) és egy közepes adatkommunikációs csomag jellemzi a 4G-s mobilt, Angliában pedig már be is listázták a március 31-én piacra kerülő eszközt, 280 angol font nagyjából 120 ezer forintnak felel meg.


Realme 8 [+]

A sima Realme 8 lecserélte a 90 Hz-es IPS kijelzőt egy 60 Hz-es Super AMOLED-re, ez valószínűleg pont ugyanaz a 6,4 hüvelykes panel, amit a Pro is visel, legalábbis az 1000 nitből és a 180 Hz-es érintésbevitelből lehet erre következtetni. Maradt a MediaTek Helio G95 rendszerchip 12 nanométeren, viszont a 64 GB-os tároló megszűnt, mostantól 128 GB a belépő 4 GB RAM mellett, viszont ez utóbbi lehet 6 vagy 8 GB is.

Realme 8
Realme 8 [+]

Az ujjlenyomat-olvasó a kijelző alá költözött, a kamerarendszer viszont nem változott: 64 megapixeles, f/1,8-as főkamera mellé jár 8 megapixeles ultraszéles, illetve 2-2 megapixelnyi makró és mélységérzékelő. 15 000 rúpiás alapára nagyon jól hangzik, ha 64 ezer forintnak megfelelően váltjuk át, de az európia piacon valószínűleg magasabb összegre kell számítani, ha egyszer ide megérkezik.

Azóta történt

Előzmények

  • Realme 7 Pro - gyorsétterem, menüvel

    5G nélkül, de korrekt hardverrel és sok apró extrával lépett piacra nálunk is a Realme 7 Pro, a kérdés csak az, hogy meg lehet-e győzni a vásárlókat, hogy egy itthon ismeretlen márkájú termékre voksoljanak.

  • Realme 7 - egy lépés vissza

    Nehéz a választás a 100 ezer alatti középkategóriás mobilok között, de a Realme ezúttal nem könnyíti meg jelentősen a döntést.

  • Realme 6 Pro - az optimum

    Kicsivel 100 ezer forint fölött már rengeteg, valóban jól használható középkategóriás mobil érhető el, éles a verseny, de a Realme nem vall szégyent.

  • Realme 6i - művészet lemeríteni

    Borsot törne a Realme a Redmi orra alá, és bár a méretes panel HD felbontással szerénykedik, épp ez garantálja a fenomenális üzemidőt. Mégsem kerek a történet.

Hirdetés