Folytatódik a számháború

Nem csak a töltésteljesítmény, de már az adapter mérete és tömege is versenyszám.

Egyre magasabb töltésteljesítményt érnek el a gyártók, a Realme tegnap mutatta be a GT Neo3 150W-t, ami mint a megnevezés is mutatja 150 wattos gyorstöltésre képes a szokásos módon kettéosztott, 4500 mAh összkapacitású telep esetében. A Black Shark 4 120 wattot tudott már tavaly egy meglehetősen méretes töltőfejjel, az Oppo Find X5 Pro 80 wattal is irtó gyorsan regenerálódik, de már a 60+ wattos megoldások is nagyban hozzájárulnak a felhasználói élményhez.


[+]

Nyilván lehetne még hosszan sorolni a magas töltésteljesítménnyel dolgozó modelleket (mondjuk az Apple és a Samsung kínálatból pont nem), de a lényeg, hogy előbb-utóbb mindenki beszáll a számháborúba, jelen esetben a Motorola. A mobilos üzletág feje, Chen Jin pont most dobta be Weibón a Moto legújabb fejlesztését, ami egy, a műfajban viszonylag kompaktnak és könnyűnek számító, de 125 watt teljesítményű adapter, kiemelve, hogy a tartozék mindössze 130 gramm. Ez jelentősen kevesebb, mint amit a konkurencia kínálni tud, nagyjából 170 grammtól majdnem negyed kilóig nyomnak a nagy teljesítményű töltőfejek. Azt viszont egyelőre nem tudjuk, melyik Motorola készülék fogja elsőként kihasználni ezt a teljesítményt.

Azóta történt

  • 200 wattos gyorstöltésen dolgozhat a Vivo is

    Pletykák szerint a Vivo következő csúcstelefonja 200 wattal tölt majd, a készülékhez járó 20V/10A-es adapter pedig képes lesz 120, 80 vagy 66 wattot is leadni régebbi készülékeknek.

Előzmények

Hirdetés