Frissítést kapott a Google Glass

A három éve bemutatott Google Glass nagyjából annyiban is maradt, sem modellfrissítésről, sem új eszköz fejlesztéséről nem érkezett információ az elmúlt években. A 2014 októberében bemutatott okosszemüveg, már ha van ilyen szó, vagy termékkategória nem igazán robbantott forradalmat a hordható technológia terén, noha kétségkívül futurisztikus megoldás.

A nagyjából a semmiből felbukkanó szoftverfrissítés kisebb teljesítményoptinalizáláson és hibajavításokon kívül jelentősebb újítást is hozott. A javított és továbbfejlesztett szoftverrel a Google Glass képes Bluetooth kapcsolatot létesíteni erre alkalmas eszközökkel, például olyan perifériákkal, mint mondjuk egy billentyűzet.

Azóta történt

Előzmények

  • Elstartolt a Google I/O

    Android O, egyszerűsített zöld robotos főverzió, kiterjesztett valóság, önálló virtuális valóság szemüveg és minden, amit a mesterséges intelligenciáról és a gépi tanulásról tudni akart, csak eddig nem merte megkérdezni.

  • A Google finanszírozhatja az LG OLED panel gyártását

    Persze nem karitatív jelleggel. A megállapodás létrejöttével a Google biztosíthatja a megfelelő mennyiségű OLED kijelző gyártását a következő Pixel készülékekhez.

  • Google Pixel XL - asszisztenst jó áron felveszünk

    A méregdrága Pixel XL legfőbb erénye az új hangasszisztens, ám magyarul nem tud és nem marad sokáig a referenciamobilok sajátossága.

  • Google Pixel - más közönségre képpontosít

    Teljesen új filozófiával lépett elő valódi mobilgyártóvá a Google, ám a márkaterméket nem az ökoszisztémájából kiragadva lenne érdemes értékelni, főleg nem itthon.

Hirdetés