Frissítette a Marq termékcsaládot a Garmin

Megérkezett a Marq (Gen 2) hosszabb üzemidővel, új szoftveres funkciókkal, gyorsabb töltéssel és AMOLED kijelzővel.

Új generáció érkezett a Garmin luxus okosórájából, a Marq-ból. A Garmin Marq Gen 2-ből az alapmodellnek mondható Athlete változat 1900 dolláron kezd, de az árazás 2400 dollárig csúszik attól is függően, hogy az Adventurer, az Aviator, a Captain vagy a Golfer változatot választja a vásárló. Bár az ár eltér, a 46 mm-es tokozás egységesen Gr5-ös titánból készül, 10 ATM minősítéssel vízálló, 1,2”-es AMOLED kijelzőt fog közre, aminek a felbontása 390 x 390 pixel, és melyet zafírkristály-üveg véd.

A Marq (Gen 2) Aviator.
A Marq (Gen 2) Aviator. (forrás: Garmin) [+]

Azt ígéri a gyártó, hogy az elődhöz képest sokkal jobb üzemidőt biztosít majd az összes új Marq, okosóra módban használva 16 napot ígér a Garmin. A töltést új mágneses csatlakozón keresztül végzik az eszközök, ezen keresztül a gyártó szerint egy óra alatt feltölthetők a lemerült órák.

A Marq Captain.
A Marq Captain. (forrás: Garmin) [+]

Szoftveres egyediség, hogy a Marq Gen 2-esekben van egy Jet Tag Adviser nevű funkció, amely több faktort figyelembe véve segíti az időzónaváltás-szindróma kiküszöbölését az óra viselője számára. Ha ezt használja valaki, a Marq Gen 2 olyan tanácsokkal látja el, hogy mikor érdemes ledőlni pihenni, mikor kell kicsit mozogni, vagy mikor érdemes koffeint bevinni a szervezetbe. Szintén újdonság, de nem teljesen egyedi funkció a SatIQ. Ezt augusztusban mutatta be a Garmin, a funkció használatával az óra képes magától eldönteni, melyik navigációs hálózat használatával tud a legtöbbet spórolni az akkumulátorból anélkül, hogy a helymeghatározó jel pontosságból spórolnia kellene: például tényleg szükséges-e többsávos GNSS-t használni, többsávos L1 GPS-t, vagy elég az L5 is? A Garmin ígérete szerint a SatIQ a későbbiekben szoftverfrissítéssel érkezik az olcsóbb eszközökre is, például a Forerunner 255-re és 955-re is. A korábbiakban a helymeghatározási szolgáltatásokról a felhasználónak manuálisan kellett eszközölnie a beállításokat az órán.

Az Adventurer a csuklón.
Az Adventurer a csuklón. (forrás: Garmin) [+]

A Marq termékcsaládban a színek attól függően változnak, hogy melyik típust választja az ember. Az Athlete fekete színben, szilikon szíjjal 828 900 forint, az ezüstös színű Adventurer bőr szíjjal 956 900 forint, a Captain változat kék színben vagy a zöld színű Golfer szilikon szíjjal már 998 900 forintba kerül, az ezüst-fekete Aviator pedig 1 083 900 forint fém szíjjal. Bőr szíjjal az órák 92 grammot, a szilikon szíjat használva 84 grammot nyomnak, a szíjak a standard 22 milliméteres gyorskioldós technológiát használják.

Előzmények

Hirdetés