Galaxy A7 és Grand Max – újabb részletek

A fémes burkolatú Galaxy A7 az utóbbi hónapok során több alkalommal is hallatott magáról, ráadásul nemrég az amerikai FCC és a kínai TENAA hírközlési felügyeletek is megerősítették a kecses 4G mobil létezését. Ezek után természetesen a bejelentés előtt álló modell részletes adatlapjának leleplezése sem várathatott sokat magára, mely végül Dél-Koreából egy idő előtt napvilágot látott termékkatalógus képében meg is érkezett.

Samsung Galaxy A7
Samsung Galaxy A7

A mindössze 6,3 milliméter vastag, ám a mérlegen 140 grammot nyomó Galaxy A7 a piaci trendeket követve a „szelfi” mobilok között landolt, legalábbis az 5 megapixeles előlapi kamera jelenléte erre utal. A szenzor alatt egy 5,2 hüvelykes 1080 × 1920 képpontos Super AMOLED kijelző kapott helyet, a hátoldalon pedig egy 13 megapixeles kamera található LED villanó társaságában. A burkolat alatt egy 1,5 GHz-es nyolcmagos processzor teljesít szolgálatot 2 GB RAM, 16 GB tovább bővíthető belső tárhely és 2500 mAh kapacitású akkumulátor társaságában és az alapcsomagból nem hiányzik a 4G LTE adatátvitel és a később frissítésre kerülő Android 4.4.4 KitKat operációs rendszer sem.

Samsung Galaxy Grand Max
Samsung Galaxy Grand Max

A Galaxy A7 kissé visszafogottabb változatának is tekinthető Galaxy Grand Max szintén 13 és 5 megapixeles kamera párossal és 5,2 hüvelykes megjelenítővel érkezik, ám ez utóbbi folyadékkristályos panel lesz és „csupán” 720 × 1280 képpont felbontású. A 7,9 milliméter vastag burkolat alatt 1,2 GHz-es négymagos processzor található, mely mellé 1,5 GB RAM-ot, 16 GB belső tárhelyet és 2500 mAh kapacitású akkumulátort csomagolt a Samsung. A források szerint a két jövevény Dél-Koreában rövidesen piacra kerül, ám más régiókan történű bevetésükről egyelőre nincs információ.

Előzmények

Hirdetés