Galaxy blog: Galaxy Note bemutató

A Galaxy Note névre hallgató készüléket kis hazánkban hivatalosan ma mutatták be. A délelőtt 10 órakor kezdődő sajtótájékoztatón nem annyira a készülék specifikációiról, hanem inkább a használati módjáról volt szó.

A bemutatót Kunos Balázs, a Samsung Magyarország mobil részlegének igazgatója kezdte. Elmondása szerint a Galaxy Note készülék fejlesztését egy nagyon komoly kutatás előzte meg, melyben 12 ezren vettek részt. A felmérés végére kiderült, hogy egy átlag ember 2,7 készüléket hordoz magával nap mint nap. Ebbe ugye beletartozik például a notebook, a mobiltelefon, a digitális fényképezőgép és a tablet is, csak hogy a legfontosabbakat említsük. A Samsung célja a Galaxy Note-tal, hogy ebből néhányat kiváltson egyetlen készülékkel. A második előadó Uj Péter, az Index.hu portál ex-főszerkesztője volt, aki már egy hete nyúzza a készüléket. Megtudtuk, hogy telefonálás közben nem zavaró a készülék mérete, egy nadrágzsebbe simán belefér, valamint jegyzetek készítésére kiválóan alkalmas az S-Pen névre hallgató toll segítségével.

„A Samsung Galaxy Note nem csupán a jelenlegi Android kínálat egyik csúcsa, amely akkora felbontású kijelzővel érkezik, ami két évvel ezelőtt még a notebookok körében számított normálisnak. Ez egy olyan intuitíven használható eszköz, amely képes lehet elcsábítani azokat a hagyományőrzőket is az okos eszközök világába, akik eddig a hagyományos határidőnaplóra vagy spirálfüzetre esküdtek” – mondta el a bevezetéskor Kunos Balázs, a Samsung Electronics Magyar Zrt. mobil üzletágának vezetője.

A rövid kérdezz-felelek szekció után a sajtótájékoztató szabadfoglalkozásba csapott át, bárki megnyomogathatta a kiállított készülékeket. A masina sebességével nincsen gond, a kétmagos, magonként 1,4 GHz-es processzor teszi a dolgát, a speciális kapacitív stylus-szal történő jegyzetelést és az óriási méretet viszont még szokni kell. Közben megtudtuk, hogy a szerkesztőségünkbe már ma délután érkezik egy Galaxy Note, amit természetesen meg is videóztunk, íme az eredmény.

A Galaxy Note 2011. november 8-tól vásárolható meg Magyarországon a Telenor kínálatában, valamint a Samsung márkaboltjaiban. Kunos Balázs elmondása alapján az indulóár kimondottan borsos lesz, a készülék 170 ezer magyar forint körül fog startolni.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények