Galaxy blog: Galaxy Note 4, vezetékmentes töltéssel

A napokban két új fedlapot mutatott be a Samsung, melyek a Galaxy Note 4 mellé érhetőek el. A kiegészítők különlegessége, hogy mindkettő támogatja a Qi-szabványt, azaz felhelyezés után a dél-koreai gyártó csúcsmodelljét is lehet majd tölteni az említett technológiával. Ez egyébként többek között az elődmodell esetén is így volt, a Galaxy Note 3 mellé is lehetett vásárolni hasonló hátlapokat.

A Samsung egyszerre kettő Qi-támogatással rendelkező hátlapot is piacra dobott. A legegyszerűbb a Wireless Charging Qi Cover névre hallgat, egy sima hátlapról van szó, mely fekete és fehér színekben kapható, a gyári fedlappal megegyező bőr hatású mintázattal rendelkezik. A különbség a belső oldalon van, felpattintás után ugyanis vezeték nélküli technológiával is tölthető a mobil, külsőleg viszont nem könnyű megkülönböztetni az alapmodelltől. Az ára 35 amerikai dollár, mely a cikk írásának pillanatában közel 9700 forintot jelent.

A hosszú nevű Wireless Charging Qi S-View Flip Cover már más tészta, egy speciális fedlapról van szó, mely a készülék előlapját is védi, ajtószerűen nyitható. Külön menőség az előlapon található ablak, mely az S-View névre hallgat, mellyel csukott fedlap mellett is elérhetünk bizonyos funkciókat, mint például a kontaktlista, a pulzusmérő és a kamera. Mindezek mellett persze a Qi-szabványt is támogatja a fekete és fehér színekben megvásárolható kiegészítő. A fedlap 70 amerikai dollárba kerül, ami több, mint 19 ezer forintot takar.

Fontos kiemelni, hogy mindkét fedlap egy kicsit vastagabbá teszi a phabletet, ám a különbséget nem lehet egykönnyen észrevenni.

Ez a blogbejegyzés a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával készült.

Azóta történt

Előzmények