Galaxy blog: Hamarosan érkezik az új Galaxy Tab

Nemrég kaptuk a hírt, hogy az Egyesült államokban már április végén, pontosabban a hónap 22. napján piacra kerül a Samsung legújabb táblagépe. Ennek megfelelően záros határidőn belül Európába, így Magyarországra is megérkezik az Android 4.0-án nyugvó jövevény. A hét hüvelykes méretű modell mellett egy 10,1 hülvelykes képátlójú képernyővel szerelt kivitel is piacra kerül, ám erre egy kicsit tovább kell várnunk; a megjelenés május 8-án esedékes.

A Galaxy Tab utódjának tekinthető gép borítása alatt egy kétmagos, magonként 1 GHz órajelű processzor duruzsol, melynek pontos típusa egyelőre ismeretlen; emellett 1 GB RAM-mal számolhatunk. A belső tárhely mérete 8 vagy 16 GB (hét, illetve 10,1 hüvelykes modell esetén), a kapacitást microSD-kártával bővítjetjük. A hátlapon egy 3 megapixeles, autofókuszos kamera csücsül, az előlapon pedig egy VGA felbontású képek rögzítésére alkalmas fényképezőt találunk, melyet elsősorban videócsevegésre érdemes használni.

És akkor jöjjenek az árak. A 7 hüvelykes kivitel 250 amerikai dollárba kerül majd, ami körülbelül 57 ezer forintnak felel meg, míg a 10,1 hüvelykes modellért 400 dollárt (körülbelül 92 ezer forintot jelent). Ezek a WiFi-only táblagépekre vonatkoznak (a 3G-modemmel kiegészített változat áráról jelenleg nincs információnk), ám így is abszolút barátságosnak tűnnek, remélhetőleg Magyarországon is ilyesmire számíthatunk majd.

 

Azóta történt

Előzmények