Galaxy blog: Kétéves csúcson, 80 millió mobil ment el 3 hónap alatt

Közzétette a Samsung a 2016 április elejétől június végéig tartó negyedév pénzügyi adatait, és van ok az örömre Koreában: rég óta nem zártak ekkora nyereséggel. A három hónapos periódusban 50,94 billió koreai won árbevételre tettek szert (12,8 billió forint), ami 2,4 billió won növekedést jelent az egy évvel korábbi eredményhez képest.

A Galaxy S7 edge az A9 (2016) és az S7 szendvicsében
A Galaxy S7 edge az A9 (2016) és az S7 szendvicsében [+]

A működési nyereség 8,14 billió wonra rúgott (2 billió forint), két és fél éve nem maradt ennyi profit a konyhán a kiadások után. A siker kulcsa a vártnál is jobban fogyó Galaxy S7 duó, de a kedvezőbb árú Galaxyk is kapósak voltak. A Canalys szerint összesen 80 millió okostelefont szállított le a Samsung a Q2-ben. A mobilszegmens működési nyeresége 4,32 billió wont tett ki (1,1 billió forint), és 57%-ot ugrott előre egy év alatt.

A Samsung negyedéves árbevételének (felül) és működési nyereségének változása (alul), 2014 első negyedévétől
A Samsung negyedéves árbevételének (felül) és működési nyereségének változása (alul), 2014 első negyedévétől [+]

A komponensek ugyanakkor kevesebb profitot termeltek, részben a chipek és kijelzőpanelek átlagárának csökkenése miatt. Igaz, a Samsung megjegyzi: a félvezető és az SSD részleg iránt még így is nőtt az érdeklődés. Elemzők szerint a gyártó lendülete idén mindenképpen kitart: 2016-ban, összesen akár 350 millió Samsung mobil is gazdára találhat, a magas nyereséget pedig a vízálló Note 7 biztosíthatja.

Előzmények

  • Okostelefonos kamerateszt (2016)

    Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

  • Nem lesz Galaxy Note 6?

    Pletykák szerint 7-es sorozatnévvel érkezik a következő S Pennel felszerelt Samsung csúcstepsi.

  • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

    A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.