Galaxy blog: Október 11-én debütál a Nexus Prime?

Még egy hónap sem telt el a berlini IFA kiállításon megrendezett Samsung Unpacked esemény óta, a koreai gyártó már be is jelentette a következő eseményét. A következő Unpacked San Diegóban kerül megrendezésre, a dátum pedig október 11-re esik. A Samsung az eddigi Unpacked eseményekre mindig valami komoly bejelentéssel készült, így mutatták be például a Galaxy Tab 8.9 névre hallgató táblagépet, a Galaxy S II telefont, valamint a Galaxy Note-ot. Nem alaptalan tehát a gyanú, hogy a koreai gyártó ismét valami nagy dobásra készül.

A bemutató nem csak a koreai gyártóról fog szólni, a San Diegóban megrendezésre kerülő eseménynek ugyanis a Google is szerves része lesz. Bár hivatalosan még nem erősítették meg, valószínűsíthető, hogy a rendezvényen a legújabb, Ice Cream Sandwich-csel telepített Nexus mobil kerül bemutatásra. A Nexus Prime névre keresztelt gép lesz az első olyan készülék, amely az Android rendszer legújabb, 2.4-es verzióját fogja futtatni. A szóban forgó mobil tehát egy Android referenciagép lesz, csakúgy, mint például a Eclairrel debütáló, HTC-gyártmány Nexus One, a Gingerbreaddel érkező, a Samsung kezei alól kikerült Nexus S, vagy az első Honeycombot futtató masina, a Motorola Xoom.

A Google legújabb referenciamobiljának specifikációja továbbra sem ismert, de a 720x1280 képpontos kijelző, 5 megapixeles, sötétben is jó teljesítményt nyújtó kamera, 4G LTE átviteli képesség, NFC modul, Texas Instruments OMAP4460 processzor és az 1 GB RAM használata már biztosnak tűnik. Az október 11-én megrendezésre kerülő esemény helyi idő szerint este fél tizenkettőkor kezdődik, amely kis hazánkban reggel fél hetet jelent. A rendezvény élőben is nyomon követhető lesz a hivatalos Youtube-csatornán, mi pedig amint tudunk, jelentkezünk a részletekkel.

(An)Dante feat. dr. Kind

Azóta történt

Előzmények