Galaxy blog: Snapchat Galaxy Gearre

A Snapchat nemrég bejárta az egész világot, futótűzként terjedve a fiatalok között. Egy egyszerű videó- és képmegosztó alkalmazásról van szó, melyen keresztül ismerőseinknek küldhetünk különféle multimédiás fájlokat, melyek röviddel a megnyitás után törlésre is kerülnek. Bár az alapkoncepció faék egyszerűségűnek tűnik, az alkalmazás népszerűsége óriási, több tízmilliós letöltéssel rendelkezik a szoftverpiacokon.

A berlini IFA kiállításon bemutatott Galaxy Gear okosóra egy beépített kamerával rendelkezik, mellyel 1,4 megapixeles fotókat és 720p felbontású videókat lehet rögzíteni. A karóra indulásakor körülbelül 70 alkalkalmazásra lehet majd számítani, melyek mellé most a Snapchat is betársult a Snapchat Micro névre hallgató kezdeményezéssel. A program a felvételek elkészítésére és a megosztásra fókuszál majd, tartalomfogyasztásra továbbra is a hagyományos, azaz telefonos és táblagépes alkalmazások szolgálnak majd.

A csapatunk folyamatosan keresi a megoldásokat, melyekkel csökkenthető a pillanat átélése és a megosztás lehetősége közötti idő. A Snapchat Micro egy nagyon izgalmas kísérlet - nyiltakozta Evan Spiegel, a Snapchat alapítója. Az alkalmazás a Galaxy Gearrel egyidőben debütál majd.

Azóta történt

Előzmények