Z Flip reklámot hozott az Oscar gála

Nem az Élősködők volt az egyetlen dél-koreai főszereplő az Amerikai Filmakadémia díjátadó gáláján: rövid előzetest kapott a holnap érkező flipes Samsung telefon.

A dél-koreai mozi nagy napja volt a vasárnap az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia díjátadó gáláján: a Bong Joon-ho által rendezett, kitűnő filmszatíra, az Élősködők söpörte be a legjobb filmnek és külföldi filmnek, a legjobb eredeti forgatókönyvnek és a legjobb rendezésnek járó Oscar szobrocskát, ami ritka elismerés egy idegennyelvű alkotástól, amely nem amerikai koprodukcióban készült.

Más kérdés, hogy az Akadémia ismét kinyilvánította nemtetszését a Netflix streaming szolgáltatóval szemben: Martin Scorsese, a zseniális Joe Pesci és Az Ír tíz jelölésből egyet se váltott díjra, a Házassági történet pedig hatból csak egyet. Az viszont elvitathatatlan, hogy az Élősködők rendkívüli érzékenységgel és megfelelő mennyiségű humorral, drámával illetve izgalommal beszél a társadalmi és vagyoni különbségekről – nem utolsó sorban pedig a technológia és a kütyük is szerepet kapnak.

Nem a négy szobrot besöpört film volt a gála egyetlen koreai vonatkozása: az Akadémia eseményén futott le a holnap érkező Samsung Galaxy Z Flip első hivatalos előzetese, amit Nilay Patel vett kamerára, ezért nem hibátlan a hang. Megtekinthető mindenesetre a hajlítható kijelzős, flipes okostelefon minden oldalról. Más kérdés, hogy ez eséllyel az Élősködők jómódú és fényűző életet folytató Park családjának játékszere lehet: várhatóan ez a termék is több százezer forintba fog kerülni, és akkor még nem esett szó a Joker különkiadásról. Persze a friss technológia, a különleges formaterv és a relatív alacsony gyártási darabszám eddig is feláras volt, a Z Flip pedig eggyel elegánsabban oldhatja meg az összecsukható kivitelt, mint a méretesebb, kevésbé letisztult Fold.

Előzmények

Hirdetés