Gamer chipsetekkel rukkolt elő a MediaTek

A Helio G90 és G90T a játékosok számára igyekszik teljesítményét optimalizálni.

Gamer lázban ég a mobilvilág: sorra jönnek ki a játékosoknak szánt okostelefonok, amelyek az abszolút csúcsteljesítmény mellett a megfelelő hőelvezetésre, a kikapcsolódás közben is kényelmes és stabil fogásra, valamint a hosszú üzemidőre koncentrálnak, gyakran extra gombokkal és funkciókkal. Nem győzik a gyártók a Qualcomm Snapdragon 855+ friss készülékeikbe elhelyezni, és úgy volt vele a MediaTek, hogy nekik sem érdemes kimaradni a jóból, igaz: a Helio G90 és G90T alacsonyabb árú termékekben bukkanhatnak fel.


[+]

A G90 két 2 GHz-es, a G90T pedig két 2,05 GHz-es Cortex-A76 magot vet be, hat 2 GHz-es Cortex-A55 egység mellett. A 12 nm-es node-on készülő SoC a Mali-G76MP4 grafikus gyorsítót használja 720 (G90), illetve 800 MHz-en (G90T). A Helio páros Cat.12/13-as adatátvitelre képes, illetve legfeljebb 4K / 30 FPS videofelvételre, H.264 és H.265 kódolással egyaránt. Az LPDDR4X RAM-ot használó G90 képfeldolgozója egyidejűleg egy 48 megapixeles, a G90T pedig egy 64 megapixeles kamerát tud kezelni, avagy két 24 + 16 megapixeles kombinációt. Ami pedig a játékok számára biztosított, optimális teljesítményt ígéri, az ehhez szükséges MediaTek fejlesztés HyperEngine néven fut.

Azóta történt

Előzmények

  • Gamer rendszerchippel jön a MediaTek

    A Helio G90-et jó eséllyel a P90 alapjaira építik, viszont hogy pontosan miket változtatnak, azt még nem lehet tudni.

  • Középkategóriában erősít a MediaTek

    A Helio P65 két erős mag mellé hat takarékosat társít, és 48 megapixeles kamerákat is gond nélkül kezel.

  • Mitől jó egy gamer telefon?

    Egyre több gyártó készít kimondottan játékosok számára okostelefonokat. A növekvő kínálat hatására végiggondoltuk, hogy szerintünk mitől jó egy efféle termék.

  • Megérkezett a MediaTek Helio P90

    A MediaTek ismét kezet fogott a mesterséges intelligenciával, legfrissebb SoC-je is az AI-ra fekteti a hangsúlyt, 2019 első hónapjaitól már piacon lévő termékben is szerepelhet.

Hirdetés