Hajlítható és sima Pixelhez is érkezett képanyag

Komolyabb formai változtatások jöhetnek a dizájnvonalon beragadt Google-nél, és van egy meghökkentő ötletük a szelfikamera elrejtésére.

Idén is lesz Pixel mobilcsalád, de amit talán ennél is érdekesebb hír, miszerint a Google belépővel készül a hajlítható képernyős telefonok műfajába, úgyhogy kezdjük a kapcsolódó hírrel. A szóban forgó eszköz az Android 12 bétás kódjában GPQ72 kódnéven és Passport munkacímen fut, már állítólag, mert a fejlesztés tényét nem fogja a Google megerősíteni.

A Google prizmás szelfikamerája érdekes koncepciót mutat
A Google prizmás szelfikamerája érdekes koncepciót mutat (forrás: Letsgodigital)

Szabadalmi védelemért folyamodott ugyanakkor a keresőóriás az Egyesült Államokban, méghozzá képernyőbe rejtett szelfikameráért, és ez a különleges megoldás bukkanhat fel a hajlítható Pixelben, spekulál a GSM Arena. Ahogy az a Letsgodigital animált képén látszik: a Google igazából nem is a kijelző mögé helyezné a kamerát, hanem kínálna a készülékházon belül egy apró másodpanelt (a középső képen jobbra), illetve a szokásos szelfis lencsét szintén 90 fokban elforgatva (balra), a kettő között pedig egy mozgatható prizma oldaná meg a váltást, hogy a felhasználó szemszögéből vagy a szelfikamera, vagy a megjelenítő pixelei bukkanjanak fel az előlapon, a trükköt „átveréssel” álcázva.

A Pixel 6 Pro lehetséges megjelenése
A Pixel 6 Pro lehetséges megjelenése (forrás: Digit) [+]

Ami a hagyományos, (remélhetőleg) hajlíthatatlan vonalat illeti, most a Pixel 6 Pro kapcsán gyűlnek a kép- és kémanyagok. A Digit 6,67"-es óriásképernyőre számít lekanyarodó szélekkel, a vízszintes, szokatlan módon kiemelkedő, ám épp szimmetriája miatt előnyös kameraszett pedig a normál és ultraszéles lencsék mellett periszkópos zoomkamerát is kínálhat.

A Pixel 6 Pro lehetséges megjelenése
A Pixel 6 Pro lehetséges megjelenése (forrás: Digit) [+]

A CAD fájlokból megalkotott képek alapján a Pixel 6 Pro 163,9 x 75,8 x 8,9 milliméteres lehet (11,5 milliméterre hízva a kamerarésznél), és láthatóan megmaradhat elöl a szelfilyuk, ergo ennél a modellnél nem számít a forrás prizmás megoldásra. Az utóbbi persze nem feltétlenül kerül egyhamar végtermékbe, mindenesetre helye lenne egy dizájnvonalon végre valóban izgalmas, hajlítható Google telefonban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés