Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t

Tensor lapkával, 449 dollárért.

Az I/O konferencián hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6-os széria legolcsóbb telefonját, a Pixel 6a-t. A készülék 449 dolláros áron indul, ami megegyezik a közvetlen előd Pixel 5a nyitóárával. A telefonban 6,1 hüvelykes OLED kijelző van 1080 x 2400 pixeles felbontással és 60 Hz-es frissítéssel. A dizájn szinte megegyezik a Pixel 6-tal, a megjelenítő körüli keret kicsit vastagabb, de az előlapi kamera ugyanúgy felül középen pöttybe lett lyukasztva.

A kijelző kisebb és lassabban frissül.
A kijelző kisebb és lassabban frissül. (forrás: Google) [+]

A keret alumínium, a hátlap műanyag, elöl pedig Gorilla Glass 3 védi az OLED panelt. A Pixel 6a ettől függetlenül IP67-es minősítést kapott, és fekete, fehér, illetve zöld színekben elérhető, akárcsak a nagyobb testvére. Belül ugyanúgy a Google Tensor rendszerchip dolgozik, akárcsak a Pixel 6-ban és a Pixel 6 Próban, mellette pedig ott van a Titan M2-es biztonsági lapka is. A Pixel 6a rendszermemóriából 6 GB-tal operál (LPDDR5), tárolóból pedig 128 GB-os UFS 3.1-et kínál.

A Pixel 6a-ból elérhető színek.
A Pixel 6a-ból elérhető színek. (forrás: Google) [+]

A hátlapi kamerarendszer kettő szenzorból áll. A főkamera 12,2 megapixeles f/1,7-es fényértékű dual-pixel szenzorral dolgozik, amihez optikai képstabilizálás is jár. A második kamera is 12 megapixeles f/2,2-es fényértékkel, ultraszéles látószöggel, akárcsak a Pixel 5a-ban. Az előlapra egy 8 megapixeles f/2,0-ás szenzor került, ez megegyezik a Pixel 6-ban találhatóval.

Pixel 6a
Pixel 6a [+]

A Pixel 6a-ban adott az 5G-kapcsolat, bekapcsolható a mindig éber kijelző (AOD), az ujjlenyomat-leolvasót a kijelzőbe integrálta a Google. A telefon támogatja a HDR-t, kettős mikrofonokat használ, a hangot pedig sztereóban szórja a beszédhangszórót második hangkeltőként használva. A beépített akkumulátor 4410 milliamperórás, a Google szerint ezzel 24 órányi átlagos használat, de az akkumulátorkímélő móddal akár 72 órányi használat is kihozható a telefonból. A vezetékes töltés 18 wattos (USB-PD), vezetékmentes töltés pedig egyáltalán nincsen.

A mobil Android 12-vel érkezik a dobozból kivéve, a Google pedig öt évnyi biztonsági frissítést ígér a telefonhoz. A mobilt július 21-től lehet online, július 28-tól pedig boltokban is megvásárolni Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Japánban, Puerto Ricóban, Szingapúrban, Spanyolországban, Tajvanon, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

Google Pixel 6a fekete színben.
Google Pixel 6a fekete színben. (forrás: Google) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés