Grafitlap hűti az Xperia 5 II kameráit

Aránylag kompakt készülékházba sűríti komoly tudáslistáját a mobil, szét is szedték, hogy kiderüljenek a titkok.

Az iPhone 12 Mini óta ismét nagyon relatívvá vált, hogy mit hívunk kompakt vagy kicsi mobilnak, mindenesetre a Sony Xperia 5 II egyáltalán nem nagy a maga 158 x 68 x 8 milliméteres dimenzióival, ráadásul még hagyományos (bár vékony) kávákkal is elfért rajta egy 6,1 hüvelykes, 20:9-es OLED kijelző, 120 Hz-es maximális képfrissítéssel.

A nemrég felkerült, első szétszedős videóból kiderül, hogy a mobil az üveg hátuljánál kezdve bontható meg, és akkumulátort is aránylag egyszerű cserélni benne. A hővezetésről az akkumulátor környékén és a hátlapi kameraszenzorok alatt is grafitlap gondoskodik, ezt minden esetben el kell távolítani a javításokhoz. Szintén nem nehéz cserélni az előlapi kamerát és a 3,5 milliméteres jack csatlakozót, ezek külön egységként, szalagkábellel kapaszkodnak az alaplapi panelhez.


[+]

A felső főpanel és az alsó segédpanel szétszedése eggyel bonyolultabb, de vállalható feladat, a kijelzőhöz viszont gyakorlatilag az egész telefont darabjaira kell szedni, erre épül fel ugyanis a teljes készülék: érdemes lesz tehát vigyázni az egyébként Gorilla Glass 6-os üveggel védett megjelenítőre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • Sony Xperia 5 II - kiskedvenc

    A Sony tulajdonképpen kompakt csúcsmodellnek szánta az Xperia 5 II-t, ami nagyjából össze is jött. A viszonylag kicsi, hagyományos és kifogástalan kialakítást pedig egy rakás, sokak által hiányolt funkcióval tették még vonzóbbá.

Előzmények

Hirdetés