Gyönyörű lesz a Honor 8 Lite is

Sok mindenért lehet szeretni a Honor 8-at, kedvező ára mellett számos olyan képességgel rendelkezik, amit házon belül csak a jóval drágább Huawei P9 tudhat magáénak, ráadásul igazán megnyerő, már-már lenyűgöző külsőt is kapott, az anyaghasználaton és az összeszerelési minőségen sem spóroltak a gyártáskor. Jó eséllyel ez lesz olcsóbb Honor 8 Lite ütőkártyája is, ami rendkívül hasonlít az itthon várhatóan piacra nem kerülő P8 Lite (2017)-re is.

Íme, az alapszínek: fehér és fekete Íme, az alapszínek: fehér és fekete
Íme, az alapszínek: fehér és fekete [+]

A hasonlóságok nem csak a külsőt illetik, a két készülék a hátlapi optikán kívül (a Huawei f/2.0 fényértékű megoldása helyett f/2.2 jut a Honorba) szinte megegyezik, ugyanúgy 5,2 hüvelykes, Full HD felbontású LTPS IPS panelt nézegethetünk a Honor 8 Lite-on, mindkét telefon a nyolcmagos HiSilicon Kirin 655 alapjaira épül, és rendszermemória szempontjából is ugyanúgy 3 gigabájtra számíthatunk. A 16 gigabájtos tároló várhatóan csak a dual SIM-képességek feláldozásával lesz bővíthető. Az ujjlenyomat-olvasó ezen is hátra kerül, a színválaszték pedig a Honor 8-éhoz hasonló.

Az arany és a kék jóval feltűnőbb választás Az arany és a kék jóval feltűnőbb választás
Az arany és a kék jóval feltűnőbb választás [+]

A finn oldal körülbelül 78 000 forintos árat biggyesztett a készülék mellé, szóval várhatóan nem lesz olcsóbb, mint a Huawei-logóval előkerült testvére, jó eséllyel azonos piacokon nem fogják versenyeztetni a két rendkívül hasonló modellt, így hozzánk valószínűleg ez a változat fog eljutni, bár erről hivatalos információt nem adott ki a cég, és a hivatalos bejelentésre is várni kell még.

Azóta történt

Előzmények

  • Honor 8 - tisztelet a kivitelnek

    A lehengerlően szép Honor 8 pont azt kínálja, amit a Huawei P9, csak olcsóbban, ez pedig remek hardvert, dupla hátlapi kamerát és rogyásig telepakolt szoftvert jelent.

  • Honor 7 Lite - névérték

    A Honor tavalyi csúcskészülékének névleg kalóriacsökkentett változata igencsak visszafogott élményt kínál, cserébe a hazai forgalomba szánt verzióból nem maradt ki az ujjlenyomat-olvasó.

  • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

    A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.

Hirdetés