Gyűlnek a Galaxy S24 hardverpletykái

Átvariált processzormagokat emlegetnek, Exynos chipet szerencsére nem.

Annyira jól sikerült a 4 nm-en gyártott Snapdragon 8 Gen 2 úgy teljesítmény, mint fogyasztás és hőkezelés oldaláról, hogy még némi processzoros és grafikus órajel emelés is belefért a Galaxy S23 család számára biztosított különkiadásba, beláthatatlan következmények nélkül. Ilyen alapokra a Qualcomm is jókedvvel építkezhet, a Snapdragon 8 Gen 3 fejlesztése az IT Home információi szerint pedig olyan jól áll, hogy akár októberben bejelenthetik.


A Snapdragon 8 Gen 2 remek alapjaira építhet a folytatás és a Samsugn különkiadás [+]

Ez azért lenne hasznos, mert tradicionálisan az év végén fogy a legtöbb okostelefon, és az Apple is ekkor aratja legnagyobb sikereit friss hardverrel és iPhone-nal, aminek a Snapdragon is kihívója. Viszont, mivel a 8-as széria jellemzően novemberben vagy decemberben startol és csak Kínában van esély az év végéig megkaparintani egy ilyen chippel szerelt telefont, a karácsonyfa alá jellemzően eggyel korábbi hardvergeneráció jut.

Nem csak a Snapdragon 8 Gen 2, hanem a Galaxy különkiadás folytatása is készül
Nem csak a Snapdragon 8 Gen 2, hanem a Galaxy különkiadás folytatása is készül (forrás: SamMobile) [+]

A Gen 3 előrehozott startja ugyan jó hír, a forrás szerint azonban ez nem feltétlenül jelent a gyártók részéről előbbi generációfrissítést, így például a Galaxy S24 startja maradhat az év elején. A fejlesztés alatt álló lapka 3 nm-es csíkszélesség helyett a TSMC N4P node-ját használhatja 1 + 5 + 3 processzormag kiosztásra váltva, a Samsung számára fejlesztett különkiadás pedig 1930 egyszálas és 6236 többszálas Geekbench pontra számíthat. Azzal viszont, hogy tulajdonképpen a Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy a pluszos Qualcomm modell, és már fejlesztik a Gen 3-at, kérdéses, hogy lesz-e Snapdragon 8+ Gen 2 – igaz: az alaphardver remeklésével nem biztos, hogy van rá szükség.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés