Ha a Microsoft beszáll: a Cyanogen 70 milliót kaszál

A Microsoft elhatározta, befektet a Cyanogen csapatába, írta meg a Wall Street Journal egy névetelenséget kérő, de a területre rálátó forrásra hivatkozva. A forrás szerint a következő befektetési körben hetvenmillió dollárral támogatnák a Kirt McMaster vezette 80 fős céget, mely mögött nagyjából 9000 lelkes szoftverfejlesztő is áll. Ebből venné ki a részét a Microsoft is.

Hirdetés

A pletykának némileg ellentmond, hogy a Microsoft rendelkezik saját operációs rendszerrel a mobilpiacon is, még ha csak 3 százalékos is a részesedése. Ráadásul pont most januárban mutattak néhány részletet a következő, Windows 10 névre keresztelt operációs rendszerből.

Van olyan összetevő is, ami viszont erősíti a híreket. Ez McMaster múlt heti nyilatkozata, amelyben úgy fogalmazott: „megyünk, hogy elvegyük az Androidot a Googletől.” Már másnap a The Information 100 millió dollárt tett a cégbe. A Cyanogen statisztikái szerint 50 millió készüléken fut elsődleges operációs rendszerként az általuk módosított Android.

Nem csak utólagos cserével lehet azonban a cég operációs rendszeréhez jutni, folyamatosan tárgyalnak ugyanis a hardvergyártókkal is, így például a Micromax (India) is aláírta a szerződést, melynek keretében olyan készülékeket gyártanak majd, melyeken gyárilag Cyanogen fut majd.

Sem a Microsoft, sem pedig a Cyanogen nem kommentálta a WSJ értesüléseit.

Hirdetés