Handheld Nautiz X1 – a strapamobil

Műszaki paramétereivel és ellenálló képességével egyaránt kiemelkedik a strapamobilok közül a Handheld Nautiz X1, mely az IP67 tanúsítvány értelmében maximálisan víz és ütésálló, ám ezen túlmenően a legszigorúbb katonai előírásoknak is megfelel. A MIL-STD-810G előírásainak megfelelően a készülék nagy magasságokban (alacsony légnyomás mellett), extrém hideg és forró helyeken, homokviharban, szálló por és só mellett és robbanásveszélyes környezetben is használható, valamint a vibrálás, savas, penészes, apró porszemcsés vagy sóködös környezet, akusztikus zaj, jeges és ónos eső, extrém páratartalom, fagyasztás és a lövedéki sokk sem árthat neki. Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich és Windows Embedded Handheld 6.5 operációs rendszereket egyaránt futtató készülék emellett vállalható műszaki paraméterekkel is bír, hiszen 4 hüvelykes, 480 x 800 képpontos kijelzőt, 5 megapixeles kamerát, 1 GHz-es processzort, GPS, WLAN és Bluetooth modult, illetve 2 GB belső memóriát kapott. A 2013 elején piacra kerülő, 180 grammos Handheld Nautiz X1 jelenleg nettó 899 dolláros áron jegyezhető elő.

Előzmények

  • Caterpillar B25 - lánctalpas mobil

    A munkagépeiről híres márka ezúttal a mobiltelefonok között próbál szerencsét, persze mi mással, mint egy strapatelefonnal.

  • Sony Xperia Go - futott még

    Az Xperia Active utódjának tekinthető készülék hardveresen nagyot nőtt, ám a kijelző és az operációs rendszer tekintetében nincs előrelépés.

  • SynQe Q2 - katona dolog

    A SynQe Q2 keményfejű, ám mégis okos, kétkártyás, ráadásul igencsak ellenálló. Az IP67-et lazán megugorja, de még a katonai szabvány sem kihívás számára.

  • Samsung C3350 Xcover 2 - hosszan tart

    A koreai gyártó legújabb strapamobilja bizonyos szempontból visszalépés az elődökhöz képest, de rossznak mégse mondható.

Hirdetés