Hangalapú Google keresés Symbian alapú modellekre

A mobiltelefonok apró billentyűzetén, illetve a virtuális gombsorokon való gépelés lényegesen fárasztóbb feladat, mint teljes számítógépes billentyűzetet használva, éppen ezért a Google egy ideje már hangalapú keresést is kínál Android és iPhone készülékek számára, mostantól pedig Nokia Series 60 alapú mobiltelefonokon is elérhetővé vált az egyszerűsített keresési megoldás. A kereső sajnos a magyar nyelvet egyelőre nem támogatja, angolul és a világon a legtöbb ember által beszélt kínai mandarin dialektusban viszont tökéletesen ért. Ez utóbbi először csak a Nokia mobiltelefonok tulajdonosai számára lesz elérhető, de a Google ígérete szerint hamarosan iPhone és Android alapú okostelefonokon is használhatóvá válik.

Azóta történt

Előzmények

  • Google: Ingyenes navigáció Android 2.0 alapokon

    A keresőóriás ingyenes navigációs szoftverrel rukkolt elő, mely emberi hanggal is könnyen vezérelhető.

  • Reklámokkal bővült a Google Maps

    Az Apple iPhone-ra szánt Google Maps mostantól szponzorált reklámokat és felhasználók által készített tartalmakat is megjelenít.

  • Hamarosan beindul a Google Voice

    Hamarosan elérhető lesz az előfizető valamennyi telefonszámát összefogó, ingyenes hívásokkal, hívótól függő hangposta bejelentkezéssel és a hangüzeneteket automatikusan szöveggé alakító funkciókkal kecsegtető Google Voice.

  • Google képkereső javított nézettel

    A Google képkereső szolgáltatása ezentúl több képet és több részletet jelenít meg Apple iPhone, iPod Touch és Android alapú készülékeken.

Hirdetés