Hangasszisztenst a filléres mobilokba!

A Google kifejezetten olcsó és gyenge hardverre hangolta a legfrissebb Android leegyszerűsített variációját, és a közeljövőben akár 8000 forintért is elérhetők lehetnek az Android Oreo (Go edition) rendszerrel szerelt mobilok Indiában. Az OS mellett a Google több, szintén alacsony rendszer- és helyigényre szabott szoftvervariációt is piacra dobott, így a Files Go tárhely felügyelőt, a YouTube Gót offline mentéssel, a Maps Go térképszoftvert, a Google Go keresőt vagy a Gboard Go billentyűzetet.


[+]

Ezekhez csatlakozik most az Assistant Go, amely a Google jól ismert hangsegédjét hozza el a lóerőhiányban szenvedő hardverekre. A támogatott nyelveken adott a hanghívás, az üzenetkezelés, a zeneválasztás, a navigáció, a naptár kezelése, az időjárás felőli érdeklődés és általános kérdések feltétele hangutasítással. Egyelőre viszont az okosotthont nem lehet vele irányítani, és emlékeztetőt sem lehet hagyni, sőt: ha minden igaz, az OK Google vezényszóra se hallgat. Az Assistant Go emellett jelen pillanatban még csak angol nyelvtámogatással érhető el, minimum 8.0-s Android verziójú termékekre, de azok közül se sokra az eddigi telepítések alapján. A szoftver nyilván helyet kap vagy telepíthető lesz az Oreo Gót futtató mobilokra, ezekből pedig egyszerre több is befuthat, mivel már a Reliance Jio, a HMD Global, a Micromax és a MediaTek is jelezte érdeklődését a platform és a benne rejlő lehetőségek iránt.

Előzmények

  • Érkeznek a filléres Android Go mobilok

    8000 forint környékén debütálhatnak Indiában a kifejezetten gyenge hardverre épülő Android Oreo (Go edition) telefonok.

  • Elstartolt a Google I/O

    Android O, egyszerűsített zöld robotos főverzió, kiterjesztett valóság, önálló virtuális valóság szemüveg és minden, amit a mesterséges intelligenciáról és a gépi tanulásról tudni akart, csak eddig nem merte megkérdezni.

Hirdetés