Hanyagolná a polárszűrőt a hajlítható iPhone

Ezzel növelné az Apple az iFold üzemidejét, a készülék startja azonban még odébb lehet.

Kifejezetten konzervatív az Apple, ha dizájnról van szó, és bár speciel a mobiljai mostanság kitűnően vannak összerakva, idejétmúlt és zavaró az otromba noccs, egyelőre pedig az összecsukható képernyős vonalra se mentek rá. A másik oldalról viszont, amikor az almások egy új termékkategóriába belépnek, jellemzően kiforrott termékkel érkeznek, és foldable vonalon van még mit javítani, legyen szó a gyűrődésmintáról vagy a zsanér tartósságáról.

Apple kagylótelefon koncepció
Apple kagylótelefon koncepció (forrás: TelecomByte) [+]

Az Apple ennek ellenére folytatja a hajlítható iPhone fejlesztését, hallotta a koreai Elec, és a gyártó a Z Fold3-hos hasonló megoldáson dolgozik. A hagyományos okostelefonok a kijelző és a védőüveg között polarizáló réteget használnak, hogy a beeső (főleg szórt és tört) külső fény a lehető legkevésbé türköződjön és csillanjon be, így jobban lehessen a tartalmakat látni. Ez a szűrő viszont csökkenti a panel fényerejét.

Az Eco OLED kihagyja a hagyományos polarizáló réteget
Az Eco OLED kihagyja a hagyományos polarizáló réteget (forrás: Samsung) [+]

A Samsung Eco OLED technológiája kihagyja ezt a külön réteget, és a szűrést magán a képernyőn oldja meg, 33%-kal több fényt áteresztve és a fogyasztáson 25%-ot spórolva. Mindez azért különösen fontos, mert a vékony hajlítható készülékekben a zsanér, a komponensek és a hatékony hőelvezetés mellett nagyon kevés hely marad az akkumulátornak, és az Apple is pont emiatt dolgozhat a polárszűrő kihagyásán. Mindazonáltal akár több év lehet még, mire egy iFold piacra kerül, és addig a képernyővédő réteg és a hajlítómechanizmus szívóssága is előreléphet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!

    15%-kal jobb üzemidőt hozott egy minimális vastagodás és néhány gramm plusz tömeg. Megjött a szenzoros képstabilizátor, kisebb lett a notch, duplázódott az alap tárhely, és a tavalyi modell nyitóáránál olcsóbb is az újdonság. Ez az iPhone megéri az árát!

  • 12 év iPhone-nevezéktana

    Néhány évvel ezelőttig rendkívül jól átlátható volt az Apple mobilok palettája, mostanra azonban igen zavaros lett a kép - ezen a téren is.

Hirdetés