Harmony OS-sel érkezhet a Mate 40 Pro 4G

Furcsa kiadást kap a Huawei Mate sorozata, az új operációs rendszer lehet a változtatás kulcsa.

Várhatóan júniusban startol el hivatalosan az Androidot váltó Harmony OS a Huawei meglévő és jövőben érkező telefonjain, és egyelőre elég sok a kérdés azt illetően, hogy a rendszerkód mennyi hasonlóságot mutat majd az Android AOSP-s soraival összevetve. A lényeg: a nyár első havára tolódhat a P50 család startja is, és nem érkezik egyedül, noha a Mate 40 Pro 4G-t és a Mate X2 4G-t a Huawei Kínában már listázza.


Az 5G-s Mate 40 Próhoz már volt szerencsénk [+]

A két készülék meglepő, bár árulkodó érdekessége az 5G modem kihagyása, illetve az is, hogy a termékoldalon semmi célzás nincs az operációs rendszerre. Mivel pedig konkrétan még egyik se vásárolható meg, a Mate 40 Pro 4G pedig a TENAA-nál már Harmony OS-sel járt vizsgálaton, esélyes, hogy a polcokra szintén júniusban, már az új operációs rendszerrel kerülnek.

A Mate X2 nyitva és csukva
A Mate X2 nyitva és csukva tesztasztalunkon [+]

Ami várhatóan hasonlítani fog a régire, hiszen maga a Huawei is ígéri, hogy az androidos alkalmazások futni fognak rajta, és speciel ilyenek jelenleg az EMUI felület appjai. Nyilván a 4G kivitel valamivel kedvezőbb árat jelent majd, aki viszont azt tippelte, hogy a váltás oka a chipes szűkület, téved: mindkét nevezett modell Kirin 9000 SoC-t használ továbbra is, amely elvileg már a gyártósoron integrálja az 5G modemet. Mondom: furcsa.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés