Hirdetés

Három Archos okostelefon érkezett

Augusztusban és szeptemberben szinte rekordmennyiségű telefont mutatnak be, melyek leleplezői közé nem csak a nagy gyártók, hanem a kisebb vállalatok is beletartoznak. Az Archos sem ült ölbe tett kézzel, így a mai napon három új okostelefonnal rukkoltak elő, melyek majd a berlini IFA kiállítás alkalmával lesznek megtapogathatók.

Az első készülék az 50b Platinum fantázianevet kapta, és az elődmodell, az 50 Platinum örökébe kíván lépni. A masina 5 hüvelykes, 540 x 960 pixel felbontású IPS-LCD kijelzőt kapott, aminek meghajtásáért az MediaTek MT6582 SoC felel. A munka oroszlánrészét az 1,3 GHz-re skálázott, négy darab Cortex-A7 maggal rendelkező processzor végzi, Mali-400MP2 grafikus gyorsító és 512 MB RAM segítségével. Az 1900 mAh akkumulátorral szerelt újdonság 8 megapixeles hátlapi kamerával, 4 GB belső tárhellyel, 8 GB-os microSD kártyával, duál SIM támogatással és Android 4.4 KitKat operációs rendszerrel érkezik. Ára 150 euró, vagyis különféle illetékek nélkül 48 ezer forint lesz.

A második versenyző, a 45c Platinum egy kicsit kisebb, 4,5 hüvelykes IPS megjelenítőt kapott, melyen 480 x 854 pixel terül el. A nagytestvérhez hasonlóan MediaTek MT6582 chipsettel és 512 MB RAM-mal ellátott szerkezet 5 megapixeles fényképezőgéppel rendelkezik, az energiaforrás pedig 1700 mAh kapacitású. Az Archos 125 eurós, azaz nyersen számolva körülbelül 40 ezer forintos árat álmodott meg az Android 4.4 KitKatet futtató kütyünek.

A harmadik tagra már Loic Poirier, az Archos vezérigazgatója korábban is utalt, az eredményre pedig mostanáig kellett várni. A 40 Cesium névre hallgató mobil a legkisebb modell, 4 hüvelykes WVGA kijelzőt szereltek bele, a burkolat alatt pedig egy négymagos processzorral ellátott Snapdragon 200 lapka teljesít szolgálatot. A készülék igazi érdekessége, hogy Windows Phone 8.1 operációs rendszert telepítettek rá, ráadásul az ára sem vészes, 100 eurót, vagyis majdnem 32 ezer forintot kóstál.

Azóta történt

  • Bemutatkozott az Archos 50 Diamond

    Full HD kijelzővel, 4G LTE modemmel és 64 bites nyolcmagos processzorral érkezik a francia gyártó mérsékelt árazású „szelfi” csúcsmobilja.

Előzmények

  • Archos 50 Oxygen - oximoron

    Az Archos csúcskészüléke is ellátogatott hozzánk, amely a minap tesztelt Karbonn Titanium X kiköpött mása, és ahhoz hasonlóan ellentmondásos készülék.

  • Karbonn Titanium X - nincs benne X-faktor

    Az indiai cég csúcsmodellje Full HD felbontású kijelzővel, négymagos MTK processzorral és 13 megapixeles kamerával venné fel a versenyt a konkurensekkel.

  • Archos 40b Titanium - karcos harcos

    Sztereó előlapi hangszóróval és WVGA megjelenítővel bír az Archos kétkártyás kétmagosa, amely a belépőszinten próbál közönséget szerezni.

  • Archos 80 G9 Turbo - felpörgetve

    Az Archos legújabb táblagépe korrekt hardverrel, Ice Cream Sandwich-csel és kedvező árral támad, plusz rá van írva, hogy Turbo. Viszont az egyik legcsúnyább a piacon.

Hirdetés