Három éves modellt is frissít a Huawei

Nyolc új Huawei és Honor készülék készülhet az Android 9 alapú EMUI 9.1-es rendszer fogadására, köztük a 2016-os Mate 9 széria is.

A Honor már bejelentette az EMUI 9.1-re vonatkozó frissítési terveit, ebben már szerepelt a Honor 9, a Honor 8 Pro viszont nem. Technikailag a most közzétett listában sincs benne az európai verzió, csak a Honor V9, ami ugyanaz a készülék, csak Kínában így hívják. Ezzel együtt nem kizárt, hogy a Honor 8 Pro is megkapja az Android 9-es alapokra épített EMUI 9.1-et. Idővel. A többi felsorolt készülék esetében viszont nincs regionális kavarodás, három éves modellek is készülhetnek a frissítésre.

A Huawei Mate 9 nem mai darab.
A Huawei Mate 9 nem mai darab. [+]

A fájlrendszer struktúrát is optimalizáló EMUI 9.1 még a 2016-ban bemutatott Mate 9-es szériára is várható. A Mate 9, Mate 9 Pro és Porsche Design Huawei Mate 9 ugyanúgy megkapja a legfrissebb (az EMUI 10 majd csak a Mate 30-cal várható) szoftververziót, mint a Huawei P10P10 Plus és a Nova 2s. A frissítéssel javulni fog a készülékek sebessége, elérhetővé válik némi extra tárhely és megérkezik a GPU Turbo 3.0, ami segít optimalizálni a teljesítményt és a fogyasztást, többek között például PUBG Mobile vagy Fortnite közben.

Előzmények

  • Android 10-es alapokon futott be az EMUI 10

    A béta változat apró változtatásokat hoz, ám ez a felhasználó kényelmén és sebességérzetén javít. Egy hónap múlva indulhat a publikus teszt.

  • Honor blog: EMUI 9.1 és Android Q frissítések

    Előbbi még a negyedévben, rengeteg modellre várható, de utóbbi sem csak a legdrágább típusok privilégiuma lesz.

  • Megérkezett a Huawei Nova 2S

    A kínai premier mára volt beharangozva, ennek megfelelően be is mutatták a FullView kijelzővel szerelt, apró kávás phabletet.

  • Honor 9 - fény-másolat

    A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?

Hirdetés