Három Oppo Find X6 várható

Két Pro verziót és egy alapmodellt is készít a gyártó, a főbb eltérések a lapkakészletet és a kamerarendszert érintik.

A gyártók pár gigabájt plusz rendszermemória vagy pár wattal magasabb töltésteljesítmény miatt is hajlamosak teljesen új néven kiadni egy-egy készüléket, de legalábbis mindenféle megkülönböztető jelzetet odabiggyeszteni a megnevezés után. Bezzeg amikor érdemi és nem elhanyagolható különbségek vannak az eszközök között, simán használják ugyanazt a nevet. Az Oppo Find X6 széria két Pro verzióval és egy alapmodellel érkezik, egyelőre csak annyi distinkcióval, hogy Snapdragon vagy Dimensity kiadás-e. Pedig ennél többről van szó.

Find X6 Pro Snapdragon Edition
Find X6 Pro Snapdragon Edition

A Snapdragon 8 Gen 2-vel szerelt Find X6 Pro 50 megapixeles főkamerája optikailag stabilizált Sony IMX989-es szenzort használ a két, szintén 50 megapixeles IMX890-es mellett, a Dimensity 9200-zal dolgozó X6 Pro viszont mindhárom kamera esetében az IMX890-es szenzorra hagyatkozik. Hasselblad finomhangolás, 3D ToF és 13 csatornás színérzékelő viszont még az alapmodellhez is jár, ami csak a főkamera esetében kapja meg az IMX890-es egységet, ultraszéles látószögű felvételeket egy ISOCELL JN1-es darab készít majd, a telefotós egység pedig a IMX763-as szériából érkezik.

A két Pro modellt már az új generációs MariSilicon X2 ISP segíti a képalkotásban, míg a sima Find X6 marad az előző generációs dedikált képfeldolgozó egységnél, az előlapi kamera viszont ugyanazt tudja majd mindhárom esetben: a szelfiket egy 32 megapixeles IMX709-es RGBW szenzor szállítja, remélhetőleg már 4K videós felbontás mellett.

Find X6 Pro Dimensity Edition
Find X6 Pro Dimensity Edition

LPDDR5X szabványú rendszermemória és UFS 4.0-s tároló kizárólag a Snapdragon 8 Gen 2-es modellhez jár, a Dimensity kiadás és a Snapdragon 8+ Gen 1-es sima Find X6 marad az előző generációs memóriaegységeknél. Kijelzőben és az akkumulátort tekintve nincs különbség a két Pro között, mindkettő 6,89 hüvelykes, 120 Hz-es, E6-os Samsung AMOLED panelt kap, 5000 mAh-s telepet és 100 wattos gyorstöltést, 50 wattos vezetékmentes teljesítmény mellett.

Find X6
Find X6

A sima X6 valamivel kisebb lesz a Tianma gyártmányú 6,74 hüvelykes, 120 Hz-es AMOLED panellel, így az akkumulátor is (4800 mAh), a gyorstöltés pedig maximum 80 watton történik majd kábelen, vezetékmentesen pedig 30 wattos teljesítménnyel. Egy bizonyos szintig a Find X6 is ellenáll a víznek és a pornak, de az IP68-as minősítést hivatalosan nem kapja meg. Mindhárom készüléket felszerelik NFC-vel, kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasóval és az adatlap alapján az infra vezérlő sem kizárt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés