Hivatalos az Android Wear 2.8

Pár éve úgy tűnt: az okosórák lehetnek a gyártók fegyverei azokban az ínséges esztendőkben, amikor az okostelefonos vásárlási kezd alábbhagy. Ez ugyanakkor még mindig odébb lehet, a karra csatolható okoskütyükből pedig nem lett tömegtermék. Ennek részben a méret- és teljesítménybeli korlátok az okai, de a szoftveres tudás sem változik drasztikusan, így még mindig tetemes az előnye egyszerűen benyúlni a zsebbe, és a nagyobb kijelzős, sokrétűbb mobilt használatba venni.


Egyelőre nem mondható átütő sikernek az okosóra termékkategória, a szoftverek is kisebb léptékkel fejlődnek [+]

Az Android Wear 2.0 eleve csúszott a rendszerben maradt kritikus hibák miatt, aztán a kompatibilis készülékekre sorra jöttek az apróbb frissítések és tatarozások, majd a nagyobb volumenű 2.6, legutóbb már az oreós API-k támogatásával. Pár napja aztán befutott az első készülékekre az Android Wear 2.8, és kicsit később, de a Google részletezte is az újdonságait. Az egyik ilyen a rendszerszintre kiterjeszthető, sötét téma, aminek komoly takarékossági előnyei lehetnek az OLED paneleken. A csuklót az arc felé fordítva mostantól pedig több információ megjelenik a friss értesítésekből. A szokásos hibajavításokról és biztonsági frissítésekről sem szabad elfeledkezni. A sötét téma a Huawei Watchon és a Watch 2-n már elérhető, írja az Android Authority.

Előzmények

  • Bemutatkozott a Huawei Watch 2 Pro

    A klasszikus formájú óra különlegessége a beépített eSIM, ami az Android Wear világában az első.

  • Elstartolt a Google I/O

    Android O, egyszerűsített zöld robotos főverzió, kiterjesztett valóság, önálló virtuális valóság szemüveg és minden, amit a mesterséges intelligenciáról és a gépi tanulásról tudni akart, csak eddig nem merte megkérdezni.

  • Sportos külsővel érkezik a Huawei Watch 2

    Az MWC előtt kiderült szinte minden a roppant mutatós Watch folytatásáról, amely csatlakozik a sportosabb és Android Wear 2.0-s trendekhez.

  • Itt az Android Wear 2.0 és a két új LG Watch

    Egy sor régebbi okosóra is megkapja a legnagyobbnak titulált Android Wear rendszerfrissítést. Bemutatkozott az LG Watch Sport és a Style, mindkettő roppant mutatós lett.

Hirdetés