Hivatalossá vált a Samsung új hangasszisztense

A Samsung hivatalosan is bejelentette a Galaxy S8 és S8 Plus készülékekkel érkező hangasszisztenst. A Bixby-t életre hívó alapkoncepció a következő: ne a felhasználónak kelljen alkalmazkodni a gép működéséhez és kitapasztalni annak használatát, valamint az eszköz reakcióit, hanem a program alkalmazkodjon a lehető leghatékonyabban a felhasználóhoz, tehát az interfésznek kell eléggé rugalmasnak lennie, függetlenül attól, hogy milyen mennyiségű és minőségű funkció megvalósítása lett rábízva.


(forrás: Samsung Rumors) [+]

A mesterséges intelligencia és a továbbfejlesztett gépi mélytanulás (deep learning) jelentik a Bixby hangasszisztens alapjait, amely három fő területen szeretne kiemelkedni a konkurens megoldások közül, lényegében nem is asszisztensnek hívják, hanem intelligens interfésznek. A Bixby teljeskörűségre (completeness) törekszik, így a programmal együttműködő alkalmazások minden funkciója elérhető lesz hangvezérléssel.

Injong Rhee, a Samsung Software and Services részlegének ügyvezető alelnöke mutatta be az új felületet.
Injong Rhee, a Samsung Software and Services részlegének ügyvezető alelnöke mutatta be az új felületet. [+]

A teljeskörűség mellett a Bixby képes lesz bármikor, automatikusan bekapcsolódni a feladatvégzésbe (context awereness). A Bixby-re felkészített appok bármikor hangirányítás alá vonhatóak, a rendszer felismeri a munkafolyamat aktuális állapotát és az elérhető lehetőségeket, így bármikor lehetséges a váltás a hangvezérlés és a hagyományos kezelés között anélkül, hogy a módok közötti váltással megszakadna, vagy korábbi fázisba lépne vissza a folyamat.

A Samsung virtuális asszisztense rendelkezni fog némi értelmezési toleranciával is (cognitive tolerance), ami lehetővé teszi a program számra, hogy hiányos, vagy viszonylag elégtelen információk alapján is következtessen az elvárt magatartásra és megkísérelje véghezvinni a nem teljesen pontosan definiált feladatot. Pontatlannak ítélt utasítás esetén képes jelezni a felhasználónak, hogy több, vagy más jellegű információra van szüksége.

Az felület használatát dedikált hangasszisztens gombbal is ösztönzik, a Galaxy S8 és S8 Plus már extra fizikai kezelőgombbal érkezik, ami könnyen elérhetővé teszi a funkciókat, valamint számos, Bixby-vel való együttműködésre felkészített alkalmazással. A Samsung elérhetővé kívánja tenni a jövőben a fejlesztői csomagot, ami az asszisztenssel együttműködni képes alkalmazások számának növelését célozza.

Az S8 és S8 Plus hivatalos bemutatója március 29-én esedékes.
Az S8 és S8 Plus hivatalos bemutatója március 29-én esedékes. [+]

A hosszútávú tervek között komplett ökoszisztéma kiépítése is szerepel a Bixby felhő alapú integrációjával. Az eszközöknek mindössze internetkapcsolattal és alapszintű hangfelismerő rendszerrel kell bírniuk, amit a gyártó biztosítani is kíván a későbbiekben, így akár a TV vagy a klíma is kezelhetővé válik a Bixby-n keresztül. Magáról az interfészről és a benne rejlő lehetőségekről a Samsung idei csúcskészülékeinek március 29-i bemutatóján fogunk ennél többet megtudni.


(forrás: @Evleaks) [+]

Mindeközben Evan Blass is aktivizálta magát, ezúttal a készülék hátulját is felfedő renderképeket tett közzé Twitter csatornáján. A színvariációk a fekete égbolt (Black Sky) és a szürke orchidea (Orchid Grey), ami már lilaként és ametisztként is feltűnt, lényeg az, hogy valamiféle lilás árnyalatra számíthatunk. Az ujjlenyomat-olvasó még mindig a kamera mellett mutatkozik, viszont már tényleg nem kell sokat várni, hogy erről (is) megbizonyosodhassunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés