Honor mobilokon is kipróbálható a HarmonyOS

Olyanokon persze, amelyeket még a Huawei szoftverel.

Küszöbön a Honor Magic3 nemzetközi bemutatója, Google Play-szolgáltatásokkal a fedélzeten, és ez lehet a márka első igazán komoly érve arra, hogy a Huawei-től leválva, függetlenül is releváns versenyző az okostelefonok ádáz csatájában. Nem szűnik meg persze azoknak a Honor mobiloknak a terméktámogatása, amelyek még a Huawei égisze alatt, HMS ökoszisztémával, és az utóbbi időben az amerikai szankciók miatt Google-csomag nélkül jelentek meg, csak ezeknek a szoftverelését a régi anyacég vállalta magára.

Tesztre megérkezett, ám itthon valószínűleg nem lesz elérhető a View 30 Pro
A Honor V30 Pro még Androiddal, de már Google-csomag nélkül járt nálunk [+]

Márpedig a Huawei-nél mostanság a HarmonyOS rendszer játssza a főszerepet, amely egyébként nagyon közel áll az Android programkódjához, így az átállás problémamentes lehet a felület és a szoftverek szemszögéből is (már amelyek nem igényeltek Google-keretrendszert), és akkor már a nevezett Honor mobilok se maradnak ki a jóból: Kínában részt vehet a Honor 30 és V30 család, a Play4 Pro és a V6 táblagép a HarmonyOS 2.0 nyílt béta teszteléséből. Nyilvánvalóan az a végcél, hogy idővel az ilyen telefont és tabletet birtoklók egy frissítéssel megkapják a publikumnak szánt operációs rendszerváltozatot, így egy ideig párhuzamosan futhat HarmonyOS és Android a Honor telefonjain, más-más cég által szoftverelve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • HMS tudástár

    Egy helyen minden tudnivaló a Huawei Mobile Services ökoszisztémát használó telefonokról és táblagépekről, illetve az AppGalleryről.

  • Ezüstérmes a Honor 30 Pro+ a kameramobilok közt

    Legalábbis a DxOMark erre a verdiktre jutott. Csak féltestvére, a Huawei P40 Pro előzi meg, egyébként hasonló kamerarendszerrel.

  • Bemutatkozott a Honor V30-széria

    Fény derült a Kirin 990-es, 5G-s Honorok teljes specifikációjára, viszont a hazai premierre egyelőre nem érdemes várni.

Hirdetés