HSDPA Dániában is

Annak következtében, hogy az Ericsson megoldása a 3 Scandinavia hálózatát nagysebességű csomagkapcsolt hozzáférésre (HSDPA) is alkalmassá tette, az operátor ügyfelei a mobilszolgáltatások új generációjának előnyeit élvezhetik, beleértve a mobil szélessávot, a mobil videoalkalmazásokat és a mobil zenehallgatást. A megállapodás értelmében az Ericsson kereskedelmi HSDPA-hardvert és -szoftvert szállított, valamint a rendszer telepítési feladatait is ellátta.

A 3 hálózatát „felturbósította” a HSDPA: több mint 100-szor gyorsabb a betárcsázós hálózatnál, és sebessége akár tízszerese is lehet az egyéb 3G hálózatokénak. A 3 ügyfelei átlagosan 1–1,5 Mb/s letöltési sebességet és akár 3 Mb/s csúcssebességet élvezhetnek a hálózaton, sőt ez jövőre akár 7,2 Mb/s-ra nőhet.

Morten Christiansen, a 3 dániai elnök–vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „Elsőként vezettük be a 3G-t. Most pedig első hálózatüzemeltetőként vezetjük be a HSDPA-t Dániában – sőt ilyen nagy sebességen elsőként a világon. Az Ericsson technológiája lehetővé teszi számunkra, hogy 3,6 Mb/s sebességgel biztosítsunk mobil szélessávot a dán fogyasztóknak, a vezetékes szélessávú megoldások helyettesítőjeként. Ez a hagyományos mobilfelhasználók, a kisebb vállalatok és a háztartások számára is előnyös lesz egész Dániában.”

Lars Tofft, az Ericsson dán leányvállalatának országmenedzsere, a következőket nyilatkozta: „A 3 az első olyan hálózatüzemeltető Dániában, amely a HSDPA által lehetővé tett új és gazdagabb szolgáltatásokat biztosítja fogyasztói és vállalati ügyfelei részére. Az Ericsson rendkívül büszke arra, hogy részt vehetett a valódi szélessávú mobilszolgáltatások elterjesztésében Svédországban is.”

Azóta történt

Hirdetés