HTC: 98 százalékos profit visszaesés

A gyártási nehézségek miatt a HTC One piaci premierje a legtöbb régióban áprilisra csúszott, mely egyrészt komoly előnyhöz juttatta a konkurenciát, másrészt az első negyedéves eredményekre is igencsak rányomta a bélyegét. Az egyelőre auditálatlan beszámoló szerint az első három hónap alatt a tajvani cég nyeresége 2,8 millió dollárra csökkent, mely az előző éves 470 millió dolláros eredményekhez viszonyítva 98 százalékos visszaesést jelent. Az árbevétel kapcsán szintén 37 százalékos visszaesés volt megfigyelhető, vagyis a gyártó teljes forgalma 1,4 milliárd dollár volt. A tajpeji székhelyű Daiwa Securities a HTC One első negyedévben kiesett eladásai nem csak egyszerűen késtek, hanem a Galaxy S4 premierje miatt valószínűleg végleg elvesztek, de a tajvani cég ennek ellenére viszonylag erős második negyedévre számíthat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • HTC One - One új a nap alatt

    Ismét egy minőségi készülékkel jelentkezett a HTC, az új zászlóshajó prémium anyaghasználattal, Full HD kijelzővel és Ultrapixel kameratechnológiával támad.

  • Mobilarena TV: HTC One

    A mai Mobilarena TV-ben a sokak által várt HTC One fog pózolni, mely a tajvani gyártó idei csúcsgépe lesz.

  • Tudósítás a HTC londoni bejelentéséről

    A tajvani gyártó február 20-án, Londonban mutatta be új csúcsmodelljét, amely egyszerűen One néven debütált.

  • Készül a HTC M4 és G2

    A legfelső mezőnybe szánt M7 mellett egy erős középkategóriás és egy minimálisan ráncfelvarrt alapmodellel is készül a tajvani gyártó.

Hirdetés