Hirdetés

Huawei Experience: Sokszor jöhet jól egy apró hangszóró

Kicsi, nem drága, elfogadhatóan szól és még kihangosítóként is működik: a CM510 egy egyszerű, de jól kitalált eszköz.

Hiába váltott monóra a Huawei P30 Próban lévő multimédiás hangszóró, minősége továbbra is kellemesnek, jónak mondható –  mobilos szinten. A kávamentesítés és az okostelefonok folyamatos vékonyítása viszont összességében nem járt áldozatok nélkül, nem csak a sztereó megoldások, de a tényleg erélyes, térrel és részletességgel egyaránt bíró, szimpla mobilhangszórók is egyre inkább tűnnek el. Többek közt erre a problémára tudhat megoldást nyújtani a Huawei CM510 kódnevű minihangszórója, ami néhány ezer forintért beszerezhető, a legkisebb táskákban is elfér, mégis jobb audioképességekkel és kihangosítási minőséggel bír, mint gyakorlatilag bármelyik okostelefon.


[+]

Mit várhatunk egy efféle eszköztől? Először is, minél kompaktabb annál jobb. A CM510 nem kifejezetten zsebre lett kitalálva a hengeres kialakítása miatt, viszont tényleg nagyon kicsi, 50 milliméteres átmérő és 56 milliméteres magasság jellemzi, tömege mindössze 112 gramm, ráadásul jár hozzá egy karpánt is, amivel akár egy táskára vagy övre akaszthatjuk. Hivatalosan IPX4-es védelmet adtak meg neki, amit mindennapi vízállóságként specifikál a gyártó: esős túrázásokhoz, párás fürdőszobában használható, viszont a medencés buliban, labda helyett inkább ne használjuk.


[+]

Szokásosan egyszerű a használata: akad egy darab microUSB-töltőport (ez mondjuk lehetne Type-C-s), az audio forrása pedig kizárólag Bluetooth lehet, kereső módba a bekapcsoló mód hosszú nyomásával tudjuk állítani. Ha két ilyen eszköz gyűlik fel, akkor egyszerre történő dupla gombnyomással tudnak kapcsolódni egymáshoz, onnantól pedig sztereó hangkeltőként működnek, ami már otthoni zenehallgatásra vagy filmezésre is alkalmassá teheti a kütyüt, akár egy laptoppal párosítva.


[+]

Felépítését tekintve egy 3W-os, általános hangkeltő, illetve egy passzív mélysugárzó van rajta, ez utóbbi alul, látható helyen, de a hang többsége egyébként a kütyü tetejéből érkezik. Hangereje tényleg megfelel minden elvárásnak, még a notebookok többségét is túlharsogja, basszusok terén pedig kimondottan nagyot próbál virítani, de persze amíg csak egy ilyen hangszóró szól, addig nincs komoly audio-élmény, térérzetre nyilván nem számíthatunk, és persze a részletesség sem lesz erőssége, főleg magasközép és felső tartományokban.


[+]

A 660 mAh kapacitású, beépített akkumulátorral körülbelül 3 óra a reális zenehallgatási idő, ami abszolút elfogadható, és persze nem csak a feltűnő zöldben, hanem hagyományosabb feketében is elérhető, körülbelül 7-8 ezer forintos áron.

Azóta történt

Előzmények

  • LG Xboom PK3 - itt nincs meglepetés?

    Kimondottan barátságos árcímkével hoz igen korrekt nívót a Meridiannal közös fejlesztésű, vízálló hangszóró, aki ilyesmit keres, vessen rá, vagy méretesebb testvéreire egy pillantást.

  • Cellect Bluetooth Speaker teszt

    A cég saját márkás sztereó hangszórója hosszú üzemidővel, kedvező árral és némi svéd minimalizmusra emlékeztető külsővel próbálkozik, összességében korrekt termék.

  • Marshall Stockwell - inkább design, mint zene

    Az ikonikus márkanév és külső egyből szimpatikussá teszi a méretes hangszórót, remek az üzemidő, viszont érdemi funkciók hiányoznak belőle.

  • Kerékpáros hangszóró az Evolveótól

    A kültéri felhasználásra megálmodott hangkeltő lámpaként is funkcionál, és nem csak táskára, hanem a biciklink kormányára is könnyen felszerelhető.