Hugo Barra kínozza a Redmi Note 3-at

Sokakat meglepett Hugo Barra, a Google és az Android egyik arcának 2013-as döntése, miszerint elhagyja a keresőóriást, és az akkor kevésbé ismert kínai Xiaomihoz csatlakozik. A gyártó persze azóta sikert sikerre halmoz, Barra pedig a Xiaomi arca lett a nyugati világ számára, és nagyjából minden második interjúban azokat a kérdéseket kell mosolyogva kikerülnie, amelyek a MIUI-s mobilok hivatalos nyugati nyitása felől érdeklődnek.

A fémházas Redmi Note 3 az eddigi egyik legjobb ár/érték ajánlatuk, hiszen a Helio X10-es SoC, a Full HD-s, 5,5 hüvelykes kijelző és a fémház mellé ujjlenyomat-olvasó, hatalmas akkumulátor és igen fürge működés jár. Barra most azt is megmutatja, hogy kontrollált körülmények között mennyit bír az IPS kijelző védőüvege, melynek típusát a Xiaomi nem pontosítja. Barra mindenesetre kiteszi a Note 3-at karcolásoknak, nagyobb ütéseknek és egy jármű nyomásának is, a phablet pedig állja a sarat.

Apró dobozban érkezett meg a Redmi Note 3
Szép, gyors és sokáig bírja: a Note 3 a Xiaomi egyik legjobb ajánlata [+]

Persze az arccal való leejtést a Xiaomi nemzetközi vezére elkerüli, hiszen a Note 3 nem strapatelefon, és az ilyen balesetek nagy eséllyel végződnek kijelzőcserével, azt mindenesetre jó látni, hogy az előlap bizonyos külső behatásokkal sérülés nélkül megbirkózik. A Note 3 Helio X10-es változata egyébként tőlünk is plecsnivel távozott, hiszen a hazai felárak mellett is igen erős ajánlat, akár 16/2 gigabájt, akár 32/3 gigabájtos kiszerelésekben. Ázsiában egyébként már a Pro változat is feltűnt, még gyorsabb rendszerchippel (Snapdragon 650), úgyhogy a harmadik generációs Note készülékek sikere jó ideig biztosított lehet – mondjuk a „Redmi Note 4” érkezéséig.

Azóta történt

  • Barra el

    A nyugati világnak az egykori Google munkatárs jelentette a Xiaomit, Hugo Barra azonban most elhagyja a kínai gyártót és visszatér a Szilícium-völgybe.

Előzmények

  • MWC 2016: Belefutottunk a Redmi Note 3 Próba

    A Qualcomm standjánál pillantottuk meg a Xiaomi fémházas phabletjének Snapdragon 650-es változatát, és megnéztünk vele egy-két teljesítménytesztet.

  • Xiaomi Redmi Note 3 - zártosztályos zseni

    Az ártól kezdve a fémházon át az üzemidőig minden klappol az ujjlenyomat-olvasós, Helio X10-es Redmi Note 3-mal – kivéve a zárt bootloadert, ami Kína határain kívül jelenleg eléggé rossz hír.

  • Mobilarena TV: Note bene

    A Xiaomi Redmi Note 2 után a fémházas Redmi Note 3-at is bemutatjuk, amely gigászi, 4000 milliamperórás teleppel próbál úrrá lenni a Helio X10 fogyasztásán. A biztonságot pedig az ujjlenyomat-olvasó garantálja.

  • Befutott a Snapdragon 650-es Redmi Note 3 Pro

    Pár napja már lehetett olvasni az érkezéséről, a Xiaomi pedig be is jelentette a Snapdragon 650-es Note 3 variánst, amely a Pro utótagot kapta.

Hirdetés