Hirdetés

IFA 2014: Bemutatkozott a ZenWatch

Az IFA kiállítás idén szinte megszámlálhatatlan mennyiségű készülékkel kecsegtet, nem véletlen, hogy az ASUS is képviseltette magát az eseményen. A tajvani gyártó nem csak tabletekkel és telefonokkal rukkolt elő, hanem bemutatta első okosóráját is, ahogy a sajtóeseményen fogalmaztak, eljött a pillanat, amire mindenki várt.

A ZenWatch fantázianévre keresztelt újdonságot Mitch Yang, az ASUS dizájnközpontjának elnöke leplezte le, az órával kapcsolatos választás pedig az „mindig csatlakozva, mindig a megfelelő pillanatban” mottóra esett. A hordozható eszköz prémium anyaghasználatot vonultat fel, rozsdamentes acél keret, hajlított Gorilla Glass 3 üvegborítás és egy gombnyomással kicsatolható, 22 milliméteres ellenálló szíj teszi vonzóvá a tajvaniak okosságát. Az óra IP55 védettséggel rendelkezik, vagyis nem károsító bejuthat bele por, valamint a kisnyomású vízsugarakat is bírja.

A ZenWatch lelkét a Qualcomm Snapdragon 400 SoC képezi, egy 1,2 GHz-re skálázott processzor és 512 MB RAM került még a motorháztető alá, a belső tárhely mérete pedig 4 GB. Az AMOLED kijelző 1,63 hüvelykes, felbontása 320 x 320 pixel, szép színek és tökéletes betekintési szög jellemzi.

Az okosórára a ZenUI felület került, ami természetesen az Android Wear platformra épül. Számos szoftveres extrával készült a vállalat, ilyen például a dupla érintésre történő telefonkeresés. Az óra képes jelezni a bejövő hívásokat, ha ekkor letakarjuk a kijelzőt, akkor automatikusan némítjuk az értesítéseket. Irányíthatjuk egyébként mobilunk kameráját, választhatunk számos téma közül, melyek izgalmasabbá tehetik a ZenWatch-ot. A wellness részlegnek és a kilenc irányban érékelő giroszkópnak köszönhetően a tajvaniak büszkesége a pulzus és a lépések számát is mérni tudja. Más eszközökkel való kapcsolódást a Bluetooth 4.0 biztosítja, az energiaellátásért pedig a 369 mAh kapacitású akkumulátor felel. A 39,8 x 50,6 x 7,9 milliméteres és 75 gramm tömegű okosóra előzetes költségek nélkül 199 euróba, vagyis körülbelül 62 ezer forintba fog kerülni.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés